"Hayata anlam veren şey; ölümdür. Günlerinin sayılı olduğunu bilmektir." Doctor Strange (2016)

22 Temmuz izle

-

Utøya 22. juli

7.2/ 10
1 1

22 Temmuz filminin bilgileri Utøya 22. juli

7.2
22 Temmuz 7.2 Türkçe Dublaj 2018 1080p
Film Süresi

93 Dakika

Ülke

Norveç

KategoriDram FilmleriGerilim FilmleriTarih Filmleri Yönetmen

Erik Poppe

Oyuncular

Andrea Berntzen, Aleksander Holmen, Solveig Koløen Birkeland, Brede Fristad, Elli Rhiannon Müller Osborne, Jenny Svennevig, Ingeborg Enes, Sorosh Sadat

22 Temmuz "Utøya 22. Juli," 2018 yapımı bir Norveç filmidir ve gerçek bir olaya dayanmaktadır. Film, 2011 yılında Norveç'te yaşanan Utøya katliamını ele almaktadır. İşte filmin özeti:

Film, 22 Temmuz 2011 tarihinde Norveç'te meydana gelen trajik bir olayı konu almaktadır. Bu tarihte, aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, Oslo'daki hükümet binalarına düzenlediği bombalı saldırının ardından Utøya adasındaki bir gençlik kampına saldırı düzenler.

Filmin odak noktası, adadaki gençlerden biri olan 19 yaşındaki Kaja'nın gözünden olayları anlatmaktır. Kaja, hayatta kalmak için çaresizce mücadele ederken aynı zamanda diğer gençlere yardım etmeye çalışır. Teröristin açtığı ateş ve korkunç şiddet karşısında gençlerin yaşadığı dehşet dolu dakikaları izleyiciye aktaran film, bu korkunç olayın insanların dayanma gücünü ve dayanışmasını nasıl sınadığını gösterir.

"Utøya 22. Juli," gerçek bir trajedinin dokunaklı bir şekilde anlatıldığı bir film olup, izleyicilere bu karanlık günün yıkıcı etkilerini hissettirirken aynı zamanda insanların direnme ve hayatta kalma gücünü kutlamaktadır.

Filme Yorum Yaz