Biri beni durdursun! Maske

Son Nöbetçi izle

-

Last Sentinel

5.6/ 10
1 1

Son Nöbetçi filminin bilgileri Last Sentinel

5.0
Son Nöbetçi 5.0 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

117 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriBilim-Kurgu FilmleriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Tanel Toom

Oyuncular

Kate Bosworth, Lucien Laviscount, Martin McCann, Thomas Kretschmann, Ben Pullen, Karin Tammaru, Jan Erik Ehrenberg, Monica Tuvi

"2023: Son Nöbetçi" adlı film, yakın gelecekte geçen bir distopik bilim kurgu hikayesini anlatır. Yönetmen Tanel Toom tarafından yönetilen bu filmde, dünya üzerinde iklim değişikliği ve insan faaliyetleri nedeniyle yaşanabilir bir yer olmaktan çıkmıştır. İnsanlar sadece iki kıtada yaşayabilirlerken, geri kalan her şey okyanuslarla kaplı bir çöl haline gelmiştir. Bu nedenle, insanların yaşam alanlarını korumak için askeri karakollar inşa edilmiştir ve bu karakollar bilinmeyen bir düşmanı korumaktadır.

Hikaye, bir grup askerin bu terk edilmiş askeri üs üzerinde mahsur kalışını anlatır. Bu askerler, aslında iki yıl süreyle görevde olmaları gereken ancak üç aydır görevlerini beklemektedirler. Beklentilerin üzerindeki bu süre boyunca, grup üyeleri birbirleriyle anlaşmazlıklar yaşarlar, psikolojileri bozulur ve hatta ihanetlere kadar gidecek bir çatışma içine girerler.

Film, bu askerlerin yaşadığı içsel ve dışsal çatışmaları, kişisel hedefleri ve askeri düşmanları ile olan mücadelelerini ele alır. Üs, düşman saldırılarına karşı savunmasızdır ve içerisinde patlamaya hazır bir nükleer silah da bulunmaktadır.

Thomas Kretschmann'ın canlandırdığı Sadık Çavuş, görevi her şeye rağmen yerine getirmeye kararlıdır. Kate Bosworth'un canlandırdığı Korporal Cassidy, soğukkanlı ve askeri iletişim ekibi üyesi Sullivan (Lucien Laviscount) ile ilişkisi vardır. Baines (Martin McCann) ise makineleri tamir etme konusunda yeteneklidir.

Filmde, bir gemi görünür ve bu geminin kurtarıcı ekibi olup olmadığı belirsizdir. Sullivan, gemiyi incelemekle görevlendirilirken, başka bir asker olan Hendrichs, yanıt alamadığı için hızlıca silahları hazırlar ve gemiyi yok etmeye karar verir. Hendrichs, grubun yerinde kalmaları gerektiğine inanırken, Sullivan ve Baines, üssü onarmak ve umarım sığınaktan kaçmak için gemiyi tamir etmeye kararlıdır. Üssün aldığı zararlar göz önüne alındığında, yapının sürüklendiği ve mürettebatın nerede olduklarını tam olarak bilmediği bir ihtimaldir.

"2023: Son Nöbetçi," gelecekteki bir dünyada hayatta kalmaya çalışan insanların dramını ve bir grup askerin karşı karşıya kaldığı zorlukları anlatan bir bilim kurgu filmidir. Film, içsel çatışmalar, izolasyon ve belirsizlik temasını işlerken, hayatta kalma mücadelesini merkeze koyar. İzleyicilere, insan doğasının ve toplumun bu tür çevresel baskılar altında nasıl tepki verdiği konusunda düşündürücü bir deneyim sunar.

Filme Yorum Yaz