Bu maskenin altında bir yüz var. V For Vendetta

Kibar Feyzo izle

-

Kibar Feyzo

8.7/ 10
1 1

Kibar Feyzo filminin bilgileri Kibar Feyzo

8.7
Kibar Feyzo 8.7 Yerli Film 1080p
Film Süresi

83 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriKomedi FilmleriÖlmeden Önce İzleYeşilçam Filmleri Yönetmen

Atif Yilmaz

Oyuncular

Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Nasit, Sener Sen, Erdal Özyagcilar, Ilyas Salman, Ihsan Yüce, Resit Çildam

"Kibar Feyzo", Türk sinemasının unutulmaz komedi filmlerinden biridir. 1978 yılında yönetmen Atıf Yılmaz tarafından çekilmiştir. Film, Ege'nin küçük bir köyünde yaşayan Feyzo'nun hikayesini anlatır. Feyzo, saf ve iyi niyetli bir köylüdür. Kendi halinde sakin bir yaşam sürmekte, tarlasında çalışmaktadır.

Ancak Feyzo'nun hayatı, ailesinin ve köyün ileri gelenlerinin onu zorlamasıyla değişmeye başlar. Bir gün, köyün ağası, Feyzo'yu zorla köyün en güzel kızı olan Gülo'ya talip etmeye karar verir. Feyzo, Gülo'ya karşı hiçbir duygusal ilgisi olmadığını söylese de, ailesi ve köy halkı tarafından evlenmeye zorlanır. Feyzo, kendisi gibi saf ve masum olan Zulfiye'ye aşık olmuştur.

Feyzo'nun ailesi, Gülo ile evlenmesi için ona baskı yaparken, Feyzo Zulfiye ile birlikte olmak için çeşitli yollar arar. Zulfiye'nin ailesi ise Feyzo'yu kabul etmemektedir. Feyzo'nun komik ve sıradışı çabaları, köyde gülünç olaylara yol açar.

"Kibar Feyzo", güldürürken aynı zamanda toplumsal ve kültürel normlara eleştirel bir bakış sunar. Film, Türkiye'nin köy yaşamını ve köy kültürünü hicvederken, Feyzo'nun saf ve kibar kişiliğiyle seyirciyi güldürmeyi hedefler. Kemal Sunal'ın unutulmaz oyunculuğuyla desteklenen film, Türk sinemasının klasiklerinden biri olarak anılır.

Filme Yorum Yaz