Hayatı kontrol edecek her şeyden vazgeçtim. İkimiz için ve bir tek şey için yaşıyorum. Seni sevmek için seni mutlu etmek için. Şu anı en iyi şekilde yaşamak için… Sweet November (2001)

Sınıf izle

-

Entre les murs

7.5/ 10
1 1

Sınıf filminin bilgileri Entre les murs

7.5
Sınıf 7.5 Türkçe Dublaj 2008 1080p
Film Süresi

128 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Laurent Cantet

Oyuncular

François Bégaudeau, Agame Malembo-Emene, Angélica Sancio, Arthur Fogel, Boubacar Toure, Burak Özyilmaz, Carl Nanor, Cherif Bounaïdja Rachedi

"Sınıf" (Entre les murs), François Bégaudeau'nun aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan bir filmdir. Film, 61. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan ilk Fransız film olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

Filmin konusu, farklı etnik kökenlere sahip öğrencilerin olduğu bir lisede Fransızca öğretmenliği yapan François Marin'in hikayesini anlatır. François, problemli bir sınıfın öğretmenidir ve öğrencileriyle birebir ilgilenmeye çalışırken zamanla sinirleri gerilir. Film, Fransız eğitim sistemini eleştiren bir perspektife sahiptir ve öğrencilerinden birinin tüm yıl boyunca hiçbir şey öğrenmediğini söylediği bir sahneyle sona erer.

Filmde dikkat çeken önemli noktalardan biri, geleneksel olarak başarılı öğretmen anlatısının sorgulandığı bir yaklaşımın benimsenmesidir. François Marin, büyük ideallere ve planlara sahip olsa da, gerçekten başarılı olamaz ve öğrencileriyle olan ilişkilerinde kontrolünü kaybeder. Disiplin konusu da filmde ele alınan bir diğer önemli temadır. Film, okullardaki disiplin sisteminin sorgulanmasına yönelik tartışmalara da yer verir.

"Sınıf", çoğunlukla öğretmen-sınıf ilişkisini konu alan diğer filmlerden ayrılan bir yaklaşım sergiler. Öğretmenlerin zorluklarını ve sınıf içi dinamikleri gerçekçi bir şekilde yansıtan film, izleyicilere düşündürücü bir deneyim sunar.

Filme Yorum Yaz