"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Salo ya da Sodom'un 120 günü izle

-

Salò o le 120 giornate di Sodoma

6.4/ 10
1 1

Salo ya da Sodom'un 120 günü filminin bilgileri Salò o le 120 giornate di Sodoma

6.4
Salo ya da Sodom'un 120 günü 6.4 Türkçe Dublaj 1976 1080p
Film Süresi

117 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriDram FilmleriKorku FilmleriYasaklı Filmler Yönetmen

Ennio Morricone

Oyuncular

Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Uberto Paolo Quintavalle, Aldo Valletti, Caterina Boratto, Elsa De Giorgi, Hélène Surgère, Sonia Saviange, Sergio Fascetti, Bruno Musso

Film İtalyan yönetmen Pier Paolo Pasolini'nin "Salo veya Sodom'un 120 Günü" adlı eserine aittir. Bu film, Marquis de Sade'ın "120 Gün" adlı eserinden uyarlanmış ve II. Dünya Savaşı sırasında Mussolini rejiminin son dönemlerinde geçen kurgusal bir hikayeyi anlatmaktadır. Filmin ana teması, mutlak güç ve yozlaşmanın insan doğasına olan etkileridir.

Filmin karanlık ve çarpıcı içeriği, cinsel sapıklık, sadizm, işkence ve ölüm gibi ağır konuları işlemektedir. Pasolini'nin eseri, izleyicileri rahatsız edici sahneler ve metaforlarla yüzleştirmek amacıyla tasarlanmıştır. Faşizme karşı bir eleştiri içeren film, Pasolini'nin ölümünden kısa bir süre önce tamamlanmış ve kontroverzi yaratmıştır.

Film, toplumsal eleştirisi, sanatsal yaklaşımı ve sembolik anlatımıyla bilinir, ancak içerdiği aşırı şiddet ve cinsellik nedeniyle tartışmalıdır. Pasolini'nin bu işi, izleyicileri düşündürmeye ve sarsmaya yönelik bir sanatsal ifade olarak kabul edilmekle birlikte, şiddet içeriği nedeniyle eleştirilmiştir.

Filme Yorum Yaz