“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Lanetli Göl izle

-

Monstrous

4.7/ 10
1 1

Lanetli Göl filminin bilgileri Monstrous

4.7
Lanetli Göl 4.7 Türkçe Dublaj 2022 1080p
Film Süresi

88 Dakika

Ülke

ABD

KategoriGerilim FilmleriGizem FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Chris Sivertson

Oyuncular

Christina Ricci, Santino Barnard, Don Durrell, Colleen Camp, Lew Temple, Carol Anne Watts, Jennifer Novak Chun, Peter Hodge

1950'lerde, Laura ve yedi yaşındaki oğlu Cody, şiddet içeren eski kocasından kaçmak için Kaliforniya'da uzak bir eve giderler. Ailesi, onun geri dönme olasılığı ve yakındaki bir gölde pusuya yatan bir canavarın varlığıyla tehdit edilir.

Onlar yerleşir, oğlunu okula gönderir, onun için öğle yemeği yapar ve bir şirkette daktilo işi yapar. Oğlu, gece odasının etrafında dolaşan göldeki varlık yüzünden korkmuş gibi görünmektedir. Ancak bu canavarla doğrudan karşılaştıktan sonra ona alışır ve ona "göldeki güzel bayan" der. Ancak yine de evlerine gitmek istiyor, her zaman üzgün ve depresif görünüyor ve annesiyle geri dönmek için tartışıyor. Ancak o her seferinde reddediyor. Doğum gününde bir parti düzenler ve sınıf arkadaşlarına davetiyeler yapar. Ancak hiç kimse gelmeyeceğini söyler, annenin en azından şans vermesi konusunda ısrar etmesine rağmen. İkisi de evlerini balonlarla süsler ve Laura lezzetli yemekler pişirir, ancak kimse gelmez.

Laura sarhoş olur ve işini bırakır. Sonra oğlunu okuldan almaya gider, ancak onu hiçbir yerde bulamaz. Yardım için bir polise başvurur.

Polis karakolunda bir bayan Laura'dan oğluna geçen yıl meydana gelen kazayı hatırlamasını ister. Laura, markete gittiği ve kocasının oğluna baktığı bir sırada Cody'nin havuza düştüğünü söyler. O geri döndüğünde hala oradaydı, bu yüzden havuza atladı ve onu kurtarmaya çalıştı ve sağlık görevlileri geldi. Oğlunun canlandırıldığını ve iyi olduğunu ısrarla belirtir, sonra su isteyip polis karakolundan ayrılır.

Eve döndüğünde Cody'nin onu orada beklediğini görür. O, "göldeki güzel bayanla" gitmesine izin vermesini yalvarır.

Aslında oğlu kaza sonucu ölmüştür, ancak o acıyla başa çıkamamış ve hayalperest hale gelmiştir. Gerçekte yıl 2022'dir, 1950'ler dünyası kendi zihninde yarattığı bir dünyadır. En sonunda Laura, ölü oğlunun "göldeki güzel bayan" ile gitmesine izin verir ve bir dereceye kadar huzur bulur. Laura, hayalperestliğinden kurtulur ve Kaliforniya'daki evinden ayrılarak kendi evine döner.

Filme Yorum Yaz