"Dayanabileceğimizi sandığımızdan çok daha fazlasına dayanıyoruz." Frida (2002)

Baş belası izle

-

The Cable Guy

6.1/ 10
1 1

Baş belası filminin bilgileri The Cable Guy

6.1
Baş belası 6.1 Türkçe Dublaj 1997 1080p
Film Süresi

96 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriGerilim FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Ben Stiller

Oyuncular

Jim Carrey, Matthew Broderick, Leslie Mann, Jack Black, George Segal, Diane Baker, Ben Stiller, Eric Roberts

"Baş Belası" (The Cable Guy), 1996 yılında gösterime giren bir komedi filmidir. Film, Steven Kovacs isimli bir adamın kablolu televizyon bağlattırmak için çağırdığı çatlak bir kablo adamı Chip Douglas ile başından geçenleri anlatıyor.

Steven, kız arkadaşı Robin ile beraber yaşamaktadır ve yeni evlerinde televizyonlarının bağlantısını yaptırmak için bir servis çağırmıştır. Servis, Steven'ın karşısına garip bir adam olan Chip Douglas olarak çıkar. Chip, Steven'a ilgi duymaya başlar ve onu arkadaşlığına çekmek için elinden geleni yapar. Ancak, Chip'in takıntılı davranışları giderek artar ve Steven ve Robin'in hayatını altüst eder.

Filmin başrolünde Jim Carrey yer alıyor ve ona Matthew Broderick, Leslie Mann, Jack Black ve Ben Stiller gibi isimler eşlik ediyor. Film, eleştirmenlerden karışık eleştiriler alsa da, zamanla kült bir komedi klasiği olarak kabul edilmiştir.

Jim Carrey'in performansı, Baş Belası filminde oldukça başarılı olarak nitelendirilir. Oyunculuğuyla kahkaha attıran, aynı zamanda da derinlikli ve duygusal bir karakter yaratmayı başaran Carrey, filmde canlandırdığı Fletcher Reed karakteriyle izleyicilerin kalbini kazanmıştı. Baş Belası, Carrey'in komedi yeteneğinin yanı sıra oyunculuğundaki ciddi tonlama ve duygusal yönünü de sergilemesine yardımcı olan bir yapım olarak biliniyor.

Jim Carrey, "The Cable Guy" filmindeki performansıyla 1997 yılında MTV Film Ödülleri'nde En İyi Kötü Karakter ödülünü kazandı. Ancak, "The Cable Guy" filminin kendisi hiçbir büyük ödül kazanamadı.

"Baş Belası" filminin bütçesi hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte, ortalama 20 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Film, dünya çapında yaklaşık 181 milyon dolar hasılat elde etti.

filmizlex iyi seyirler diler.. Yorum yapmayı unutmayın 

Filme Yorum Yaz