"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Barışçı izle

-

The Peacemaker

6.0/ 10
1 1

Barışçı filminin bilgileri The Peacemaker

6.0
Barışçı 6.0 Türkçe Dublaj 1997 1080p
Film Süresi

124 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Mimi Leder

Oyuncular

George Clooney, Nicole Kidman, Marcel Iures, Aleksandr Baluev, Rene Medvesek, Gary Werntz, Randall Batinkoff, Jim Haynie

"Peacemaker", 1997 yapımı bir Amerikan politik aksiyon gerilim filmidir. Filmin başrollerinde George Clooney, Nicole Kidman, Armin Mueller-Stahl, Marcel Iureș ve Aleksandr Baluev bulunuyor ve yönetmenliğini Mimi Leder yapıyor. Bu film, DreamWorks Pictures'ın ilk filmidir. Hikaye dünyanın her yerinde geçse de çekimler ağırlıklı olarak Slovakya'da, bazı sahneler ise New York City ve Philadelphia'da gerçekleştirildi.

Film, 1997 yılında yayınlanan ve Rusya'nın nükleer cephaneliğinin durumunu anlatan "One Point Safe" adlı kitaba dayanmaktadır.

Konu Bosna'nın Pale şehrinde bir Doğu Ortodoks vaftizi kutlandığı sırada, devam eden Yugoslav Savaşları'nda barışı savunan Bosnalı Maliye Bakanı öldürülür.

Rusya'nın Kartaly (Chelyabinsk Oblast) şehrindeki bir füze üssünde, SS-18 Satan ICBM'ye ait on adet R-36M2 Mod. 5, 550–750 kiloton MIRV nükleer savaş başlığı, bir söküm tesisine taşınmak üzere bir trene yüklenir. Ancak, Rus Ordusu Generali Aleksandr Kodoroff ve bir Spetznaz birimi, nakliye trenindeki askerleri öldürür ve savaş başlıklarının dokuzunu başka bir trene aktarır. Kodoroff, kalan savaş başlığının zamanlayıcısını aktive eder ve nakliye trenini bir yolcu treniyle çarpışma rotasına gönderir. Birkaç dakika sonra, 500 kilotonluk savaş başlığı patlar, binlerce sivili öldürür ve kaza soruşturmasını geciktirir.

Patlama hemen ABD hükümetinin dikkatini çeker. Ulusal Güvenlik Konseyi Nükleer Kaçakçılık Grubu'nun başı Dr. Julia Kelly, olayın arkasında Çeçen teröristlerin olduğunu düşünmektedir. Eski ABD Ordusu Askeri İstihbarat Albayı Thomas Devoe, olayın savaş başlıklarının kaçırılmasını gizlemek için düzenlendiğini öne sürerek onun brifingine müdahale eder. Devoe'nin arkadaşı ve Rus meslektaşı FSB Albayı Dimitri Vertikoff'a yapılan bir telefon çağrısı, teorisinin güvenilirliğini artırır ve o, Kelly'nin askeri irtibatı olarak atanır.

Filme Yorum Yaz