Bir kadın seni milyoner yapabilir mi? Evet! eğer bir milyardersen. Para Avcısı

Earwig izle

-

Earwig

6.0/ 10
1 1

Earwig filminin bilgileri Earwig

5.4
Earwig 5.4 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

114 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriDram FilmleriFantastik FilmlerKorku Filmleri Yönetmen

Lucile Hadzihalilovic

Oyuncular

Paul Hilton, Romane Hemelaers, Romola Garai, Alex Lawther, Peter Van den Begin, Anastasia Robin, Michael Pas, Isabelle de Hertogh

"Earwig," bir kızın buz dişlere sahip olduğu ve huysuz orta yaşlı bakıcısı ile olan rüya gibi bir melodramı konu alan bir korku-drama filmidir. Film, yönetmen Lucile Hadžihalilović ("Evolution," "Innocence") ve yazar Geoff Cox tarafından Brian Catling'in kaynak romanını tam olarak uyarlamamakla birlikte, bu belki de filmin en büyük eksikliği olabilir. "Earwig"i izlerken Mia (Romane Hemelaers) ve sorunlu bakıcısı Albert (Paul Hilton) hakkında daha fazlasını hissetmek ve daha azını bilmek istemenize neden olan zengin görsel ve işitsel dokuları ve detayları vardır.

Mia ve Albert'ın gergin ilişkisi, sonradan Celeste (Romola Garai) adında travmatize bir barmen ve Laurence (Alex Lawther) adında kuralcı bir partneri olan ilişkilerini içeren ilgili bir yan hikaye ile karşılaştırılır. Ancak bu iki hikayenin iyi anlatılmış paralelleri, filmdeki diğer çekici özelliklerden, örneğin besteci Augustin Viard'ın ürkütücü ve minimalistik müziği ile sinematograf Jonathan Ricquebourg'un muhteşem izlenimci yakın çekimlerinden fazla dikkat çeker. Bu nedenle "Earwig," sık sık güçlü ve soğuk bir tür rüya mantığına kayma tehdidi taşır, ancak yaratıcıları deneyimlerinin ne olduğunu ve neden deneyimlerinin üst üste geldiğini açıklamayı bırakmazlar.

Filmin hikayesinin rüya gibi ve romanvari anlatımın karışımı olmasının bir nedeni, odak noktasının Albert'ın tıkanmış ve bağlantısız bakış açısı olmasıdır. Mia, dişleri dondurulan tükürüğünü kullanarak hazırladığı diş protezleri takar. Mia'nın yaşamı ve Albert'ın yaşamı başlangıçta bu ve diğer baskıcı ritüellerle tanımlanır, ta ki Albert'ın gizemli bir yardımcısı, Albert'ı Mia'yı bilinmeyen yerlere teslim etmek için hazırlaması gerektiğini söyleyene kadar. Albert, görünüşteki sıkıntısını bastırmaya çalışır - hamisi ona hizmetlerinin yakında gerekli olmayacağını söyler - ama sadece yakındaki bir barda sorunlarına rastlar, burada Celeste ve gizemli bir yabancı (Peter Van Den Begin) ile karşılaşır. Bu yabancı, Albert'a başka biri olmanın nasıl bir şey olduğunu merak ettiğini sorduğunda "Earwig"i ikiye böler ve ilk kısmı ikinci kısmı güzel bir şekilde yanıtlar.

"Earwig"in büyük bölümü, Albert'ın kendisi dışında hiçbir şeyi hissedememesi veya anlayamaması üzerine odaklanır. Mia ve Albert, onun sürekli olarak bakımını yapmasından kaynaklanıyor olabileceği için ilişkisiz bir hemşire/hasta bağıyla birleştirilirler. Ancak bir aniden ortaya çıkan şiddet eylemi, Albert ve Celeste arasında açıklanamayan bir psişik bağ yarattığında, Albert, Mia ile ilgili anlatılmayan nedenlerle Celeste'nin bakış açısından anlamaya çalışır.

Filme Yorum Yaz