'İngiltere'de bir söz vardır: Dumanın olduğu yerde ateş vardır.' James Bond- Rusya'dan Sevgilerle

Ah Bir Ataş Ver izle

-

Give Me a Lighter

6.5/ 10
1 1

Ah Bir Ataş Ver filminin bilgileri Give Me a Lighter

6.5
Ah Bir Ataş Ver 6.5 Yerli Film 2018 1080p
Film Süresi

30 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram Filmleri Yönetmen

Gokhan Kaya

Oyuncular

Ulvi Kahyaoglu, Eray Ertüren, Metehan Kaya, Gökmen Göçbeyli, Özgür Molla, Baris Akin, Tamer Yilmaz

Ah Bir Ataş Ver adlı film, 4 Nisan 1953 tarihinde Nara Burnu açıklarında yaşanan gerçek bir denizaltı faciasını konu alıyor. Film, bu olayı serbest bir uyarlama tekniğiyle beyaz perdeye taşıyor. İşte film özeti:

Film, Dumlupınar Denizaltısı'nın bir İsveç gemisi ile çarpışıp saniyeler içinde Karadeniz'in derinliklerine gömülmesi olayıyla başlar. Denizaltının çarpışmanın ardından suya gömülmesi sonucu içindeki askerler mahsur kalır. Denizaltının içindeki bu askerler, hayatta kalmak için umutsuzca beklemeye başlar.

Film, denizaltında mahsur kalan askerlerin yaşadıkları zorlu anları ve bu süreçteki psikolojik ve fiziksel zorlukları anlatır. Askerler, sınırlı oksijenleri ve suyun baskısı altında hayatta kalmaya çalışırken, aynı zamanda umutlarını korumaya çalışırlar.

Ah Bir Ataş Ver gerçek bir olaydan esinlenerek çekilen bir dramatik film olarak, insanların yaşam mücadelesi ve dayanışma içindeki çabalarını vurgular. Film, denizaltı faciasının ardından mahsur kalan askerlerin korku, umutsuzluk ve dayanışma içindeki hikayesini anlatır.

Filme Yorum Yaz