Bu maskenin altında bir yüz var. V For Vendetta

Muhteşem ve Kudretli Oz izle

-

Oz the Great and Powerful

5.9/ 10
1 1

Muhteşem ve Kudretli Oz filminin bilgileri Oz the Great and Powerful

6.3
Muhteşem ve Kudretli Oz 6.3 Türkçe Dublaj 2013 1080p
Film Süresi

130 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAile FilmleriFantastik FilmlerMacera Filmleri Yönetmen

Sam Raimi

Oyuncular

James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz, Mila Kunis, Zach Braff, Bill Cobbs, Joey King, Tony Cox

Muhteşem ve Kudretli Oz "Oz the Great and Powerful," yani "Muhteşem ve Güçlü Oz," 2013 yapımı bir fantastik film olarak karşımıza çıkıyor. Sam Raimi tarafından yönetilen film, L. Frank Baum'un "Harika Büyücü" adlı kitabına bir öncül olarak hizmet ediyor ve büyülü Oz ülkesinde geçiyor. Filmin başrollerinde James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz ve Michelle Williams gibi birçok ünlü oyuncu yer alıyor.

Hikaye, dürüst olmayan etiklere sahip küçük bir sirk sihirbazı olan Oscar Diggs (James Franco) ile başlar. Oscar, Muhteşem Oz olarak da bilinir, büyülü Oz ülkesine taşınır. Oz'da üç cadıyla karşılaşır: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ve Glinda (Michelle Williams). Her biri, Oz'un ülkesini kurtaracak kehanet edilmiş büyücü olduğuna inanır. Oscar, iyilik ile kötülük arasında yaşanan büyük bir çatışmaya dahil olur ve Oz ülkesini kurtaracak olan gerçek büyücünün kim olduğunu bulmalıdır. Bu sırada uçan maymunlar ve porselen bebekler gibi çeşitli renkli karakterlerle tanışır ve Oz'un gizemli dünyasındaki kaderini belirleyecek bir maceraya atılır.

Film, kahramanlık, sihir, aldatma ve insanın kendine inanmanın gücü gibi temaları işler. Aynı zamanda klasik "Oz Büyücüsü"nün özgün hikayesine modern bir görsel çekicilik ve özel efektler ekler.

Muhteşem ve Kudretli Oz"Oz the Great and Powerful," eleştirmenlerden karışık ve olumlu eleştiriler aldı ve ticari anlamda başarılı bir film oldu. Büyülü Oz dünyasını görsel olarak etkileyici bir şekilde tasvir etmesi ve ünlü Büyücü karakterinin geçmişini açıklamaya çalışmasıyla bilinir.

Filme Yorum Yaz