"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Kon-Tiki izle

-

Kon-Tiki

6.9/ 10
1 1

Kon-Tiki filminin bilgileri Kon-Tiki

7.1
Kon-Tiki 7.1 Türkçe Altyazı 2012 1080p
Film Süresi

118 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriAksiyon FilmleriBiyografi FilmleriMacera FilmleriTarih Filmleri Yönetmen

Joachim Rønning, Espen Sandberg

Oyuncular

Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo, Gustaf Skarsgård, Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Jakob Oftebro, Agnes Kittelsen, Peter Wight

Thor Heyerdahl ve ekibinin 1947'deki Kon-Tiki seferi, Güney Amerika'nın batı kıyılarından Tahiti'nin doğusundaki adalara bir sal kullanarak gerçekleştirdikleri tarihi bir yolculuğu temsil ediyor. Bu yolculuğun amacı, Heyerdahl'ın Amerika'dan Polinezya'ya yapılan göçün eski çağlarda salla geçerek gerçekleştirildiği teorisini kanıtlamaktı.

Heyerdahl ve beş arkadaşı, Callao, Peru'da yetişen balsa ağacı kütüklerinden inşa ettikleri Kon-Tiki adlı sal ile Pasifik Okyanusu'na açıldılar. Bu yolculukta 4,300 deniz mili (yaklaşık 7,965 kilometre) mesafe kat ettiler ve 101 günde Tahiti'ye ulaştılar. Kon-Tiki salı, denizin zorluklarına ve doğal tehlikelere karşı dirençli bir şekilde yolculuğunu tamamladı.

Heyerdahl'ın bu deneyi, Amerika'dan Polinezya'ya göçün daha önce kabul edilen teorilerini sorgulaması ve kanıtlamaya çalışması bakımından önemlidir. Kon-Tiki seferi, bilimsel bir deneyden çok daha fazlasını temsil ederek, cesaret, kararlılık ve insanın doğaya karşı olan gücünü simgeliyor. Bu eşsiz yolculuk, günümüzde de ilgiyle hatırlanmaktadır ve Kon-Tiki adıyla bir müze bile oluşturulmuştur.

Filme Yorum Yaz