"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

Nosebo Etkisi izle

-

Nocebo

6.1/ 10
1 1

Nosebo Etkisi filminin bilgileri Nocebo

5.8
Nosebo Etkisi 5.8 Türkçe Dublaj 2022 1080p
Film Süresi

96 Dakika

Ülke

İrlanda

KategoriGerilim FilmleriGizem FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Lorcan Finnegan

Oyuncular

Eva Green, Mark Strong, Chai Fonacier, Billie Gadsdon, Cathy Belton, Anthony Falcon, Angie Ferro, Sariah Reyes-Themistocleous

Nosebo Etkisi "Nocebo," adlı korku ve psikolojik gerilim filmi, son zamanlarda yaşadığı travma ile başa çıkamayan bir moda tasarımcısı olan Christine (Eva Green) üzerine korkunç bir psikolojik ve doğaüstü kabus hikayesini anlatır. Christine, tam olarak ne olduğunu hatırlayamıyor çünkü gizemli bir telefon görüşmesi sırasında (bir şeylerin "ceset çıkarma" ile ilgili olduğunu söyleyen) aldığı kötü haberle yüzleşmek istemiyor. Onun ve dolayısıyla bizim bildiğimiz tek şey, Christine'i saran belirsiz, sakin verilemez bir dehşetin olduğu ve bu dehşetin son zamanlardaki hafıza kaybıyla ilgili olduğudur.

Christine'in elleri, çocuk koruma kapaklı bir hap şişesini açarken titriyor. Psikosomatik rahatsızlıkların, kaşıntılar, sinir ağrıları ve baş ağrıları da dahil olmak üzere bir dizi psikosomatik rahatsızlığın acısını çekiyor (veya çekmiş mi?). Christine, semptomlarının her ziyaret ettiği doktorun yanına gittiğinde hemen kaybolduğunu söylüyor. Şimdi bir yabancı, Diana (Chai Fonacier), Christine'in evine geldi ve Christine'e her şeyi, Christine'in kuşkuyla bakan kocası Felix (Mark Strong) ve suratsız kızı Roberta (Billie Gadsdon) için üç öğün yemek dahil olmak üzere her şeyde yardımcı olabileceğini teklif etti. Diana ayrıca Christine'i iyileştirmeye yardımcı olabileceğini söylüyor. "Senin içinde saklanan bir şey var, Christine," diyor Diana. "Kendinden sakladığın bir şey." Bu "bir şeye" ulaşmak çok fazla çaba gerektiriyor ve sonuç, Christine'i ve Green'in performanslarını sık sık saran belirsiz belirsizlik kadar tatmin edici değil.

Yönetmen Lorcan Finnegan ve senarist Garret Shanley, Christine'in kişiliği tanımlayan zihin bulanıklığına odaklanarak korku türünde zengin bir tema yakalamayı deniyor. Nosebo Etkisi "Nocebo," açıkça COVID ile ilgili olmasa da, fiziksel zayıflık ve vücut özerkliği konularındaki mevcut korkuları çağrıştırıyor. Örneğin, Christine'in uyumasına yardımcı olan yüz maskesi, şüphesiz bir hastane solunum cihazına benziyor. "Nocebo"un sonunda başka bir türden güncel bir dönüş var. Christine'in tamamen perspektif kaybı sonunda hayal kırıklığı yaratıyor çünkü bu basit ve duygusal bir sona sahip ve garip bir şekilde öğretici bir şekilde, dünyada gerçekten yanlış giden şeye odaklanmadığını düşündüren bir şekilde sona eriyor.

Filme Yorum Yaz