Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz. The Shining (1980)

Live Is Life izle

-

Live Is Life

7.1/ 10
1 1

Live Is Life filminin bilgileri Live Is Life

6.3
Live Is Life 6.3 Türkçe Dublaj 2022 1080p
Film Süresi

109 Dakika

Ülke

İspanya

KategoriDram FilmleriKomedi FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Dani de la Torre

Oyuncular

Adrián Baena, Juan del Pozo, Raúl del Pozo, David Rodríguez, Javier Casellas, Marc Martínez, Sílvia Bel, Jon López

Live Is Life  bir 2021 macera filmidir ve Dani de la Torre tarafından yönetilmiş, Albert Espinosa tarafından yazılmıştır. Filmin başrollerinde Adrián Baena, Juan del Pozo, Raúl del Pozo, David Rodríguez ve Javier Casellas yer almaktadır.

Film, 1985 yılında geçmektedir. Beş arkadaş, efsaneye göre sihirli güçlere sahip olduğuna inanılan bir çiçeği aramak için yaz gecesi kaçmayı planlarlar.

Yapım, Atresmedia Cine, 4 Cats Pictures ve Life is Life AIE tarafından üretilmiştir. Film, Lugo ilinin güneyi (Pantón, Sober, Quiroga, O'Saviñao, Monforte de Lemos) ve Ourense ilini (Esgos) içeren çeşitli bölgelerde çekilmiştir.

Filmin resmi prömiyeri 24. Málaga Film Festivali'nde 6 Haziran 2021'de yapıldı. İspanya'da ulusal sinema gösterim tarihi başlangıçta 13 Ağustos olarak planlanmış olsa da COVID-19 pandemisinin yarattığı karmaşalar nedeniyle daha sonra 5 Kasım'a ertelenmiştir. Son olarak 3 Haziran 2022'de gösterime girmiştir. Dağıtım Warner Bros. Pictures Spain tarafından gerçekleştirilmiştir. Film daha sonra 2022 yılı Temmuz ayında Netflix gibi bazı platformlarda yayınlanmıştır.

Eleştiri anlamında, film Rotten Tomatoes'da, site çalışanlarının bağımsız medya ve ana akım medya görüşlerini pozitif veya negatif olarak kategorize ettiği bir değerlendirme sıralamasında, 5 eleştirmenin incelemesi temel alınarak %80 onay derecesine sahiptir. Benzer şekilde, ağırlıklı bir aritmetik ortalama kullanılarak hesaplanan puan ise 6.30/10'dur.

Javier Estrada, El Mundo gazetesinde filmi "İspanya'da Goonies olarak yorumlanabilecek bir macera filmi" olarak nitelendirmiştir. Movie Nation'da Roger Moore, filme 4 yıldız üzerinden 2 yıldız vermiş ve "Bu sadece diğer filmlerden esinlenilen bir filmdir. Ancak Stand By Me değil, Gerçekten Beş Genç ve Bir Bebek de değil ve kesinlikle Goonies değil." demiştir.

Juan Pablo Russo'nun Escribiendo Cine'deki incelemesine göre film, "De la Torre'un aksiyon ve gerilim türünden alışkın olduğu bir yönetmen olarak, filmine bittersweet bir macera tonu vererek etkili bir melodrama yaratma" çabasının ürünüdür. A Gazeta'dan Rafael Braz ise "Live is Life'ın iyi dramalar yaratmak için klişeleri akıllıca kullandığı ilginç bir yol" olduğunu ifade etmiştir. Common Sense Media'dan Brian Costello ise "Bu, klasik bir 'kahramanın yolculuğu'na aşina olan ve bu tanıdık yönlerin ötesine geçmek için yeterince hikaye ve oyunculuk yeteneğine sahip etkileyici bir gelişim-öyküsüdür." yorumunu yapmıştır.

Filme Yorum Yaz