“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Out of Darkness izle

-

Out of Darkness

5.4/ 10
1 1

Out of Darkness filminin bilgileri Out of Darkness

5.7
Out of Darkness 5.7 Dublaj & Altyazı 2024 1080p
Film Süresi

88 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriGerilim FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Andrew Cumming

Oyuncular

Iola Evans, Arno Lüning, Rosebud Melarkey, Tyrell Mhlanga, Chuku Modu, Luna Mwezi, Safia Oakley-Green, Kit Young

Bilinmeyen bir kara parçasına, daha iyi bir yaşam umuduyla altı insan, Paleolitik çağda ulaşır: liderleri Adem, hamile eşi Ave, genç kardeşi Geirr ve on bir yaşındaki oğlu Heron; onlarla birlikte genç bir sokak köpeği olan Beyah ve yaşlı bir erkek, Odal da vardır.

Bir mağaraya yerleşmek için dağlara doğru ilerlerken, gizemli bir yaratıkla karşılaşır ve Heron gece kaçırılır. Grup, Adem'in onu takip etme ısrarı üzerine ormana doğru hareket eder. Ormanda kaybolurlar ve karanlık çökerken, Adem tek başına yaratığı takip etmeye çalışır. Geirr, ölümcül yaralarla geri getirdiğinde Beyah, Adem'i merhametle öldürür ve tüm grup, açlıktan kurtulmak için onu yiyer. Geirr, grupu ormanın içinden başarısız bir şekilde yönlendirmeye çalışırken, Odal, onları bir iblis tarafından takip edildiğine inanarak Beyah'ın adet dönemini suçlar ve onu kurban etmeye çalışır. Arbede sırasında, Geirr baygınlık geçirir ve Beyah kaçar; Odal, yerine Ave'i bıçaklar ancak o da onun bileğini kırar. Beyazlar içindeki ormanda, Odal, yaratığın Ave'nin bedenini almasını izler. Şafakta, Beyah Geirr'ı bulur ve yaratığı pusuya düşürürler. Onun bir maskeli dişi Neandertal olduğunu keşfederler. Onu dağa kadar izlerler ve Beyah'ın Neandertal'in yaşadığı mağarayı bulduğuna inanır.

Beyah mağaraya girdiğinde, bir erkek Neandertal tarafından saldırıya uğrar. Ölü taklidi yapar ve onu ölümcül şekilde yaralar. Mağarada devam ederken, Neandertal dişisine karşı karşıya gelir. Beyah'ın çığlıklarını duyan Geirr, ölen erkek Neandertal'i bulur ve onu öldürür. Beyah'ı bulmak için mağaraya devam eder; dişi Neandertal Geirr'a saldırır ve onu öldürür. Kadın ardından Beyah'a tehdit eder, ancak Beyah, kürkleri ateşe verir ve küçük bir açıklıktan mağaradan Heron ile kaçar. Dişi Neandertal kaçmaya çalıştığında, Heron ona yardım etmeye çalışır, ancak Beyah onu taşla öldürür. Beyah, Neandertalleri öldürdüğü için pişmanlık duyar ve onların kendi grubu kadar bilinmeyenden korktuğunu belirtir. Heron, Neandertallerin onu beslemek ve korumak için kaçırdığını söyler.

Filmin sonunda, Beyah hikayelerini detaylandırır; Neandertalleri öldürmekten pişmanlık duyar, onların da kendi grupları kadar bilinmeyenden korktuğunu vurgular. Heron, Ave'nin bedenini, Neandertaller tarafından cenaze için hazırlanmış olarak gösterir. İkisi ölüleri gömer ve Beyah, şimdi mağarayı kendilerine ait olarak ilan eder, öğrendikleri derslerle hayatta kalmaya çalışacak yeni bir halkın ilk temsilcileri olacaklarını belirtir.

Filme Yorum Yaz