"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

Kanlı Nigar izle

-

Kanli Nigar

7.1/ 10
1 1

Kanlı Nigar filminin bilgileri Kanli Nigar

7.1
Kanlı Nigar 7.1 Yerli Film 1080p
Film Süresi

81 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriDram FilmleriKomedi FilmleriYeşilçam Filmleri Yönetmen

Memduh Ün

Oyuncular

Kemal Sunal, Fatma Girik, Necla Soylu, Dinçer Çekmez, Bahar Öztan, Sümer Tilmaç, Yasar Güner, Merih Firat

"Kanlı Nigar", 1981 yılında Türkiye'de çekilen bir dram filmidir. Yönetmenliğini Orhan Aksoy yapmıştır. Film, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Hikaye, zengin ve güzel bir kadın olan Nigar'ın hayatını konu almaktadır. Nigar, ailesi tarafından evlendirilmeye çalışılan bir genç kızdır. Ancak o, kendi hayatını kendisi yönlendirmek istemektedir. İtaatsizlikleri ve istekleri yüzünden ailesiyle sürekli çatışmaya giren Nigar, sonunda aşık olduğu adamla kaçar.

Ancak hayat, Nigar için beklediği gibi gitmez. Birçok zorlukla karşılaşan Nigar, sevdiklerini korumak ve hayatta kalabilmek için mücadele etmek zorunda kalır. Film, Nigar'ın yaşadığı sıkıntıları, aşkı ve fedakarlıkları ele alırken, toplumun kadına biçtiği rolleri ve kadının özgürlük arayışını da gözler önüne serer.

"Kanlı Nigar", Türk sinemasının önemli yapımlarından biri olarak kabul edilir. Orhan Aksoy'un yönetmenliği ve Hülya Koçyiğit'in başarılı performansıyla film, izleyicilere duygusal bir deneyim sunar. Ayrıca, dönemin toplumsal ve kültürel yapısını yansıtan bir dönem filmi olarak da dikkat çeker.

Filme Yorum Yaz