"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Kestirme Yol izle

-

Meek's Cutoff

6.5/ 10
1 1

Kestirme Yol filminin bilgileri Meek's Cutoff

6.5
Kestirme Yol 6.5 Türkçe Dublaj 2011 1080p
Film Süresi

104 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriGerilim FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Kelly Reichardt

Oyuncular

Michelle Williams, Bruce Greenwood, Paul Dano, Will Patton, Zoe Kazan, Shirley Henderson, Neal Huff, Tommy Nelson

"Meek's Cutoff" 1845 yılında Amerika'nın Oregon bölgesindeki bir kafileyi takip ediyor. Kâfile, liderleri Stephen Meek'in (Bruce Greenwood) önderliğinde yeni bir hayat kurmak için Oregon'daki bir vadide ilerliyor. Ancak ilerleme yavaş ve zorlu olurken, kâfile Meek'in yetersizliğini fark ediyor ve yolculuklarına devam etmenin imkansız olduğunu düşünüyor.

Yolculuklarına devam eden kâfile, daha fazla su kaynağı ararken, hayatta kalabilmek için çaresizliklerini ve zorluklarını atlatmaya çalışıyorlar. Kâfile içindeki bazı üyeler, Meek'in liderliğine karşı çıkarken, diğerleri onun liderliğini sürdürmeye devam etmek istiyorlar.

Kâfile, yolda karşılaştıkları bir yerli ile iletişim kurmak istiyorlar ancak dillerini anlayamadıklarından dolayı zorluk çekiyorlar. Bu durum, kâfilenin zaten zorlu olan yolculuğunu daha da zorlaştırıyor ve kâfile üyelerinin birbirine olan güveni de yavaş yavaş azalmaya başlıyor.

Filmin odak noktası, kâfilenin hayatta kalma mücadelesini ve liderlik sorunlarını ele alırken, aynı zamanda Amerika'nın batısındaki yerli halk ile beyazların karşılaşmasının zorluklarını da vurguluyor. "Meek's Cutoff", güçlü oyunculuk performansları ve yavaş tempolu, sakin atmosferiyle öne çıkıyor ve aynı zamanda western türünde farklı bir yaklaşım sunuyor.

 

FİLMİZLEX  iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz