"Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım." City of Angels (1998)

Spoiler Alert izle

-

Spoiler Alert

7.3/ 10
1 1

Spoiler Alert filminin bilgileri Spoiler Alert

7.3
Spoiler Alert 7.3 Türkçe Altyazı 2022 1080p
Film Süresi

112 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Michael Showalter

Oyuncular

Jim Parsons, Ben Aldridge, Josh Pais, Allegra Heart, Jeffery Self, Braxton Fannin, Brody Caines, Tara Summers

"Spoiler Alert", 2022 yılında çıkan Amerikan biyografik romantik drama filmidir. Jim Parsons ve Ben Aldridge, terminal kanserden ölümüne kadar diğerinin son aylarını izleyen iki sevgiliyi canlandırmaktadır. Michael Ausiello'nun 2017 tarihli Spoiler Alert: The Hero Dies adlı anı kitabına dayanan film, Michael Showalter tarafından yönetilmiş ve David Marshall Grant ve Dan Savage tarafından yazılmıştır. Parsons, Ausiello'yu, Aldridge ise kanserden ölen sevgilisi Kit Cowan'ı canlandırmaktadır.

Film, 2 Aralık 2022 tarihinde Focus Features tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanmıştır.

Özet: Film, Kit Cowan'ın terminal kanserle mücadelesinin ardından eşi Michael Ausiello'nun kollarında ölmesiyle başlar. Hikaye, Kit'in ölümünden önceki 14 yıllık ilişkilerini Michael'ın anlatımıyla detaylandırır.

2001 yılında, TV Guide için yazar olan Michael, en yakın arkadaşı tarafından Manhattan'daki bir gece kulübüne götürülür. Orada, fotoğrafçı olan Kit ile tanışır ve ikisi hemen bağlantı kurar. Birlikte çıkmaya başladıklarında, Michael, Kit için yeterince çekici olmadığından kaynaklanan güvensizlikleri ile mücadele eder. Kit, spor salonunda bir adamla ilişkisi olduğunu açıklar. İkisi de daha önce uzun süreli bir ilişkide olmadıkları için korkularını dile getirirler, ancak birbirleriyle çıkmaya devam etmeye karar verirler. İlk Noel'lerinde, Kit Michael'a kendi dairesinde kendi dolap alanını verir ve onu yanında yaşamaya davet eder.

2002 yılında, Kit apandisit ameliyatı geçirir. Ebeveynleri Bob ve Marilyn, Manhattan'a gelir. Kit, ebeveynlerine açılmamış olduğundan, Michael'a daireyi "temizlemesini" ve ilişkilerine dair tüm kanıtları ortadan kaldırmasını ister. Kit'in yerine döndüklerinde, Marilyn Michael'a karşı şüphelenir. O'nunla sürekli sorgulandıktan sonra, Kit ebeveynlerine açılır ve Michael'ın erkek arkadaşı olduğunu açıklar. Başlangıçta Kit'in bunu annesine itiraf edemediği için üzülen Marilyn, Michael'ı kabul eder ve onu hoş karşılar. Michael ve Kit ilişkilerine devam eder ve bir ev satın alırlar. İkinci Noel'lerinde, Michael Kit'i çocukken yaptığı gibi Noel ağacının altında yatmaya davet eder ve her yıl partneriyle bunu yapmanın bir hayali olduğunu açıklar.

2013 yılında, Michael ve Kit'in ilişkileri komplikasyonlarla karşılaşır, cinsel yaşamları kötüleşir. Michael, işi TVLine'la çok zaman harcar, alkolik olur ve Kit'in iş arkadaşı Sebastian'la ilişkisi olduğundan şüphelenir. Terapistleri, artık birbirlerine karşı kırgınlık duyduklarını düşünse de hala birbirlerini çok sevdiklerini ve ilişkilerini sonlandırmak istemediklerini belirtir. Duygularını yeniden değerlendirmek için ayrılmalarını önerir. Kit taşınır, ancak ikisi ilişkilerinde kalırlar. On üçüncü Noel'lerinde, Kit'in sağlık sorunları belirmeye başlar.

2014 yılında, Kit nadir bir nöroendokrin kanserinin ileri aşaması teşhisi konur. Michael, annesinin kanserden ölümünden hala travmatize olmuş durumda olduğundan, Kit'in tekrar eve dönmesine izin verir ve ikisi barışır. Kit, kemoterapi ve radyasyon tedavisi görürken Michael ona destek olur. Kit'in sağlığı kötüleşir ve onkologu, ölümüne altı hafta kaldığını açıklar. Michael, Kit'e kendisini ne kadar güzel olduğu konusunda bilgilendirmediği için özür diler, çünkü daha çekici bir erkek için terk edilme korkusu vardı. Kit, Michael'a Sebastian ile ilişkisi olduğu için özür diler. Kit, Michael'a evlenme teklifi eder ve ertesi gün evlenirler. Michael ve Kit son Noel'lerini birlikte geçirir, Michael kendisini ve Kit'i yaşlanırken Noel ağacının altında yatan olarak hayal eder.

2015 yılında, Kit hastaneye kaldırılır. Ölümün eşiğinde olan Kit'e, Michael Sebastian'ın ona veda etmesine izin verir. Kit ölürken, Michael, ayrılan bir oyuncunun karakterinin bir televizyon dizisinde öldürüldüğü bir ayrılış aktörü olarak Kit'i hayal eder. Kit, zamanında gösterideki deneyimlerine minnettarlığını ifade eder ve geleceğe umutla bakar. Michael, Kit'e ne yapması gerektiğini sorar ve Kit onun bunu çözeceğinden emin olacağını garanti eder. Gerçeklikte, Michael Kit'e bir aile verdiği için teşekkür eder ve ona gitmesinin yolunda olduğunu söyler. Kit'in ölümünden sonra, Michael Bob ve Marilyn'in hayatlarının bir parçası olmaya devam eder. Michael, New York'tan Los Angeles'a gitmek için hazırlanırken, Kit ile başladığı maceraya cesur bir şekilde başladığını hatırlar.

Filme Yorum Yaz