Bir kadın seni milyoner yapabilir mi? Evet! eğer bir milyardersen. Para Avcısı
5.1/ 10
1 1

49 filminin bilgileri 49

5.1
49 5.1 Yerli Film 2023 1080p
Film Süresi

122 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriAksiyon FilmleriDram Filmleri Yönetmen

Hakan Inan

Oyuncular

Ismail Hacioglu, Hande Dogandemir, Kerem Alisik, Dogukan Polat, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Merve Altinkaya, Bade Arazli

"49" filmi, 11 Haziran 2014 tarihinde DEAŞ'ın Musul kentine düzenlediği saldırı sonrası, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda rehin alınan 49 Türk vatandaşını kurtaran MİT mensuplarının gerçek hikayesini anlatmaktadır.

Film, yerel güvenlik güçlerinin direnmeden şehri terk etmesiyle birlikte DEAŞ'ın kontrolü altına geçen Musul'un karmaşık ve tehlikeli ortamında geçer. Türk konsolosluğunda çalışan 49 kişi, DEAŞ militanları tarafından rehin alınır ve hayatları tehlikeye girer. Bu zorlu durumda, Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından görevlendirilen cesur ajanlar, operasyon düzenleyerek rehineleri kurtarmak için mücadele eder.

Film, aksiyon ve dram türlerinde yer alırken, izleyicilere gerçek bir kurtarma operasyonunun detaylarını ve MİT mensuplarının cesaret dolu mücadelesini aktarmaktadır. Hakan İnan tarafından yönetilen film, İlker Arslan ve Barış Erdoğan tarafından yazılmıştır.

"49", 20 Ocak 2023 tarihinde vizyona girmiş ve toplamda 122 dakika süresiyle seyircilere heyecan dolu bir deneyim sunmaktadır.

Filme Yorum Yaz