Hangi noktaya gelince pes denmesi gerektiğini hiç düşündün mü? Umut etmekten vazgeçip gerçekleri görmeye başlamak gerektiğinde.. 8 Mil (2002)

Tár izle

-

Tár

7.5/ 10
1 1

Tár filminin bilgileri Tár

7.5
Tár 7.5 Dublaj & Altyazı 1080p
Film Süresi

158 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriMüzikal Filmleri Yönetmen

Todd Field

Oyuncular

Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Adam Gopnik, Marc-Martin Straub, Egon Brandstetter, Ylva Pollak

"Tár" isimli 2022 psikolojik drama filmi Todd Field tarafından yazılan ve yönetilen bir yapımdır. Cate Blanchett, esas olarak eski bir öğrenciye karşı özellikle suistimal iddialarıyla karşı karşıya kalan dünya çapında ünlü bir orkestra şefi olan Lydia Tár'ı canlandırıyor. Yardımcı oyuncu kadrosunda Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner ve Mark Strong yer alıyor. "Tár", Blanchett'in En İyi Kadın Oyuncu dalında Volpi Kupası'nı kazandığı 79. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Eylül 2022'de prömiyerini yaptı. Film, 7 Ekim 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde sınırlı bir şekilde sinemalarda gösterime girdi ve daha sonra 28 Ekim'de Focus Features tarafından geniş bir şekilde yayınlandı.

"Tár", Blanchett'in performansı ve Field'ın senaryosu ve yönetimi özellikle olmak üzere, eleştirmenlerden büyük beğeni topladı. Film, New York Film Eleştirmenleri Birliği, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği, Londra Film Eleştirmenleri Birliği ve Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği tarafından yılın en iyi filmi seçilen tarihteki dördüncü film oldu. Ayrıca, 2022 yılında gösterime giren diğer filmlerden daha çok eleştirmen tarafından yılın en iyi filmi seçildi. 95. Akademi Ödülleri'nde "Tár", En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere altı ödüle aday gösterildi. Blanchett, BAFTA, Altın Küre ve Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı ve Akademi Ödülleri ve Screen Actors Guild Awards'ta aday gösterildi.

Hikaye Lydia Tár, Berlin Filarmoni Orkestrası'nın ilk kadın baş şefidir. Programını düzenlemesi için kişisel asistanı Francesca'ya ve eşi ve konser şefi Sharon'a güvenir. The New Yorker Festivali'nde, Lydia'ya tüm başarılarını sıralayan övgülü bir tanıtım yapılır. Adam Gopnik tarafından röportaj yapılır ve Lydia, yaklaşan Mahler'in Beşinci Senfoni'sinin canlı kaydını ve Tár on Tár adlı kitabını tanıtır. Yatırım bankeri ve amatör şef Eliot Kaplan ile buluşur. Eliot, Lydia ile birlikte Aspirant kadın şeflere destek olmak için Akordion Vakfı'nı kuran kişidir. İkisi teknik konuları, Lydia'nın yardımcı şefi Sebastian'ı değiştirmeyi ve Berlin'deki boş kalan bir çello pozisyonunu doldurmayı konuşurlar.

Lydia, Juilliard'da bir ustalık sınıfı düzenlerken bir BIPOC pangender öğrenci olan Max'e meydan okur. Max, 18. yüzyıl bestecisi J. S. Bach'ı beyaz hetero cis erkek olmakla suçladığında, öğrencilere müziğe odaklanmalarını ve "sanatçıdan önce sanatı" koymalarını teşvik eder. Lydia, Carlyle Oteli'nde kaldığı sırada anonim olarak 1923 tarihli Vita Sackville-West'in romanı Challenge'ın birinci baskısını alır. Başlık sayfasını, Romani dilinde yazılmış ve el çizimi kené deseniyle süslenmiş bir lanetlemeyle birlikte koparır ve kitabı çöpe atar.

Filme Yorum Yaz