"Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir." Into the Wild (2007)

Hayata Röveşata Çeken Adam izle

-

A Man Called Otto

7.5/ 10
1 1

Hayata Röveşata Çeken Adam filminin bilgileri A Man Called Otto

7.5
Hayata Röveşata Çeken Adam 7.5 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

126 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Marc Forster

Oyuncular

Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, John Higgins, Tony Bingham, Lily Kozub, Mack Bayda, Cameron Britton

63 yaşındaki dul bir adam olan Otto Anderson, Pennsylvania'nın Pittsburgh banliyösünde yaşar. Eski bir öğretmen olan karısı Sonya'yı kaybettikten altı ay sonra, Otto bir umutsuzluğa kapılır. Çelik şirketindeki işinden emekli olduktan sonra intihar etmeyi düşünür.

İntihar girişiminde bulunurken, geçmişi hakkında hatıralar canlanır. Yıllar öncesinde orduda görev almak için başvuruda bulunmuş ancak hipertrofik kardiyomiyopati hastalığı nedeniyle reddedilmiştir. Sonya ile, düştürdüğü bir kitabı geri vermek üzere bindiği bir trende tanışır. İntihar girişimi sırasında, yeni taşınan komşuları tarafından kesilir: Marisol, Tommy ve iki kızları Abby ve Luna. Ona Meksika yemekleri getirirler ve bir Allen anahtarı ödünç almak isterler. Tekrar intihar etmeye çalışır, ancak ip tavana çöker. Yere serdiği gazetede bir çiçek buketi reklamından esinlenerek, çiçek satın alır ve Sonya'nın mezarını ziyaret ederek ona yeni komşularından bahseder.

Otto, bu sefer karbon monoksit zehirlenmesi yoluyla intihar etmeye çalışır. Sonya ile yemekte olduğu bir hatırayı hatırlar. Ona arabalara olan tutkusunu anlatır ve kalp rahatsızlığı nedeniyle orduya katılamayacağını ve bir işi olmadığını itiraf eder, bu da Sonya'nın onu öpmesine yol açar. Marisol, bir acil durumla Otto'nun intihar girişimini keser ve Tommy'nin bir merdiven kullanırken düşüp ayağını kırdıktan sonra onu ve çocuklarını hastaneye götürmesini ister. Otto isteksizce kabul eder.

Otto, mühendislik diplomasını aldığı mezuniyet töreninde Sonya'ya evlenme teklif ettiği anı hatırlar. Otto, başka bir intihar girişiminde bulunurken, yaşlı bir adam bayılır ve tren raylarına düşer. Otto, adamı kurtarır. Daha sonra hızla gelen trenin kendisini öldürmesini beklerken, başka bir adam tarafından güvende çekilir. Yaşlı adamı kurtardığı olay viral olur.

Otto, mahallede dolaşan bir kediyi evlat edinir. Marisol, Otto'dan kendisine araba kullanmayı öğretmesini ister. Daha sonra, çiftin her hafta sonu sık sık ziyaret ettiği Sonya'nın favori fırınına giderler. Fırında, bir adam olan Reuben ile olan dostluğundan ve ikisinin birlikte kurallar ve düzen oluşturmak için çalıştıklarından bahseder; Otto, mahalle derneği yönetim kurulu başkanı olmuştur. Reuben'in Ford ve Toyota tercihleri üzerine Otto'nun Chevrolet'lerine olan düşkünlüğü ve Otto'yu başkanlık pozisyonundan "darbeyle" indirme eğilimleri nedeniyle iki dost arasında bir kopukluk oluşmuştur. İnme geçiren Reuben şimdi bir tekerlekli sandalyede ve eşi Anita ve komşusu Jimmy tarafından bakılıyor.

Yerel bir transseksüel genç olan Malcolm, gazete ve broşür dağıtırken Otto'yu Sonya'nın kocası olarak tanır. Malcolm, gazetelerin kabul edilmesi konusunda Otto'nun hoşnutsuzluğunu aşar ve Sonya'nın onun öğretmeni olduğunu, ve onu olduğu gibi kabul eden az sayıdaki kişiden biri olduğunu anlatır. İkili arasında bir dostluk oluşur ve Otto, Malcolm'un bisikletini tamir eder. Otto, viral videosu hakkında onunla röportaj yapmaya çalışan bir sosyal medya gazetecisi olan Shari Kenzie'yi atlatmaya çalışır. Hem Marisol hem de Dye & Merika emlak acentesi ile sinirlenir, Sonya'nın ölümüyle yüzleşmek istemez. Tüfekle intihar etmeye çalışır, ancak babası tarafından evden kovulan Malcolm tarafından kesilir.

Otto, Dye & Merika'nın Anita'nın Parkinson hastalığına sahip olduğunu yasadışı bir şekilde öğrenerek, Reuben'i bir huzurevine zorlamak ve evlerini satmak için plan yaptığını öğrenir. Otto, Anita ve Reuben'e şirkete karşı savaşmalarında yardımcı olmayı kabul eder. Otto, Sonya'nın hamileliğini kutlamak için Sonya ile birlikte Niagara Şelaleleri'ne gittiklerini anlatana kadar Marisol Otto'ya yardımcı olmayı reddeder. Eve dönerken otobüs kazası geçirirler ve Sonya felç olur ve düşük yapar. Mahalle, Sonya'ya erişilebilir değildi ve Otto, Dye & Merika temsilcisi ile yaşadığı sert bir tartışma sonrasında başkanlık görevinden alındı. Otto, tüm emlak şirketlerini işten çıkarmak istemişti, ancak Sonya'ya bakmak için bu fikirden vazgeçti. Komşuların ve Shari Kenzie'nin yardımıyla, Reuben ve Anita evlerini tutmayı başarır.

Marisol'a hediye olarak sunar. Daha sonra Otto, özellikle Marisol ve ailesine, daha da yakınlaşır ve arabasını Malcolm'a verir ve yeni bir kamyonet satın alır.

Bir süre sonra, Tommy, Otto'nun yürüyüş yolunda karı küremediğini fark eder. Marisol ve Tommy, Otto'nun evine girer ve onu ölü bulurlar, büyümüş kalbinden ötürü hayatını kaybetmiştir. Komşuların katıldığı bir cenaze düzenlenir. Marisol'a yazdığı bir mektupta, Otto ona banka hesaplarını, ailesine bakmak için yeterli para sağlayan, yeni arabası ve evini bıraktığını belirtir.

 

 

Filmin sonunda yorum yapmayı ihmal etmeyin lütfen.. 

Filme Yorum Yaz