Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor. Kazablanka

Saltburn izle

-

Saltburn

7.1/ 10
1 1

Saltburn filminin bilgileri Saltburn

7.1
Saltburn 7.1 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

131 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriDram FilmleriGerilim FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Roy Taylor

Oyuncular

Barry Keoghan, Jacob Elordi, Rosamund Pike, Richard E. Grant, Alison Oliver, Archie Madekwe, Carey Mulligan, Paul Rhys, Ewan Mitchell, Reece Shearsmith

2006 yılında burslu öğrenci Oliver Quick, Oxford Üniversitesi'ne katılır, ancak üst sınıf duyarlılıkları konusundaki tecrübesizliği nedeniyle uyum sorunu yaşar. 2007'de, zengin ve popüler öğrenci Felix Catton ile tanışır. Felix, Oliver'ın ebeveynlerinin madde bağımlılığı ve mental sağlık sorunları hakkındaki hikayelerine empati gösterir. Yıllar boyunca süren arkadaşlıkları, kısa bir anlaşmazlık sonrasında Felix'in Oliver'ı dışlamasıyla sarsılır. Oliver, bir sabah babasının ani ölüm haberinden dolayı üzüntü yaşar. Felix, onu teselli eder ve yazıyı ailesinin büyük malikanesi Saltburn'da geçirmesi için davet eder.

Saltburn'da, Oliver, Felix'in ebeveynleri Sir James ve Lady Elspeth, Felix'in kız kardeşi Venetia, Felix'in Amerikalı kuzeni Farleigh ve Elspeth'in arkadaşı Pamela ile tanışır. Oliver, hızla Felix'in ailesini kazanır; onlar, Oliver'ın durumuna duyarlıdır ve sosyal zarafetten yoksunluğunu eğlenceli bulurlar. Oliver, sonunda Venetia'yı baştan çıkarır ve ev bahçesinde ona oral seks yapar. Farleigh bunu görür ve Felix'e bilgi verir, ardından Oliver'la yüzleşir. Oliver, Venetia'nın eylemi başlattığını ve kendisinin reddettiğini iddia ederek yalan söyler. Bir gece, Oliver, Felix'i küvette mastürbasyon yaparken izler ve daha sonra aynı küvette kendisiyle haz alır. Oliver'ın Felix'e olan takıntısı giderek güçlenir. Karaoke partisinde, Farleigh, Oliver'ı aile önünde "Rent" performansı yapmaya kandırır. O gece Oliver, Farleigh ile gergin bir cinsel karşılaşma başlatırken, onu dolaylı olarak tehdit eder. Ertesi sabah, Farleigh, Sir James'in koleksiyonundaki nadir Palissy tabaklarını Sotheby's'e satmaya çalıştığı iddiasıyla Saltburn'dan kovulur.

Filme Yorum Yaz