"Hayata anlam veren şey; ölümdür. Günlerinin sayılı olduğunu bilmektir." Doctor Strange (2016)

Wham! izle

-

Wham!

7.8/ 10
1 1

Wham! filminin bilgileri Wham!

7.8
Wham! 7.8 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

92 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriBelgeselBiyografi FilmleriMüzikal FilmleriNetflix Filmleri Yönetmen

Chris Smith

Oyuncular

George Michael, Andrew Ridgeley, Wham!

"Wham!" İngiliz pop ikilisi Wham! hakkında 2023 yapımı bir belgesel filmdir. George Michael ve Andrew Ridgeley'den oluşan ikili, filmin 1983'teki çıkış albümleri Fantastic'in 40. yıl dönümünü işaret ediyor. Belgesel, yönetmen Chris Smith tarafından çekildi ve çoğunlukla ikilinin nadir arşiv görüntüleri ve sesli röportajlarına dayanıyor. Ayrıca televizyon görünümleri, konser görüntüleri, özel ev videosu ve sahne arkası çekimler ile Andrew'ın annesinin yarattığı albümler kullanılarak aile yorumları yer alıyor. Bir İngiliz yapımı olan film, Netflix tarafından Ventureland / Passion Pictures, Nemperor Production ve Library Films işbirliğiyle üretildi. Dağıtımcılar olarak Altitude Film ve Netflix görev aldı.

Wham!, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde Sheffield DocFest'te dünya prömiyerini yaptı ve 27 Haziran'da Birleşik Krallık'ta sınırlı bir sinema gösterimine sunuldu. Film, 5 Temmuz 2023 tarihinde dünya genelinde Netflix'te yayınlanmıştır. Eleştirmenlerden genellikle olumlu yorumlar aldı.

Özet: Wham!, 1975'te 12 ve 11 yaşlarındayken Bushey Meads Okulu'nda ilk kez tanışan Andrew Ridgeley ve George Michael ile başlar. Pop ikilisinin yolculuğunu, özel ev videosu ve daha önce görülmemiş arşiv görüntüleriyle birlikte sunar, tüm bunlar Andrew'ın annesinin film boyunca oluşturduğu büyük albüm serisi ile birleştirilmiştir.

1982'de hala genç olan en iyi arkadaşlar George Michael ve Andrew Ridgeley, WHAM! olarak dünyayı fethetmeye karar verdiler. Haziran 1986'da Wembley Stadyumu'nda son konserlerini verdiler. İlk kez, kendi kelimeleriyle, dört yıl içinde nasıl dünya çapında listeleri domine ettikleri hikayesi anlatılıyor. Birbirini izleyen hitler - Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, I'm Your Man ve elbette Last Christmas. Işıklar altındaki zamanları oldukça parlaktı, Çin'de oynayan ilk batılı pop gruplarından biri oldular. Bu dönem, sadece gençliklerini değil, aynı zamanda onları seven milyonlarca hayranın gençliğini de yansıtıyordu.

Filme Yorum Yaz