Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz. The Shining (1980)

Süt Kardeşler izle

-

Süt Kardeşler

8.8/ 10
1 1

Süt Kardeşler filminin bilgileri Süt Kardeşler

8.1
Süt Kardeşler 8.1 Yerli Film 1976 1080p
Film Süresi

81 Dakika

Ülke

Türkiye

KategoriAile FilmleriGizem FilmleriKomedi FilmleriYeşilçam Filmleri Yönetmen

Ertem Eğilmez

Oyuncular

Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda, Hale Soygazi, Ergin Orbey, Jale Altuğ, Yasemin Esmergül, Ali Şen

"Süt Kardeşler", Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın "Gulyabani" isimli romanından uyarlanan, senaristliğini Sadık Şendil'in yaptığı ve Ertem Eğilmez'in yönettiği bir Türk komedi filmidir. 1976 yılında çekilen film, İstanbul Yeşilköy'deki Simenoğlu Köşkü'nde çekilmiştir.

Filmin konusu, yıllardır kimsenin sahip olamadığı bir konağın sahibi olan Melek Hanım'ın, süt oğlu sanarak evine aldığı Şaban'ın arkadaşı Ramazan ile yaşanan komik olayları anlatır. Ancak sinirli abisi Hüsamettin, Ramazan'ı "damadı Bayram" olarak tanıtır. Gerçek Şaban ve gerçek Bayram'ın gelmesiyle işler iyice karışır.

Filmin ana hikayesi, Şaban'ın Bayram'ın kardeşi Bihter'e olan aşkı üzerinde yoğunlaşır. Şaban, Bihter'in peşinde koşarken bir yandan da Bayram'ın babasının evde "Gulyabani" adında bir canavar yaratmasıyla olaylar daha da karmaşık bir hal alır. Şaban, bu olayı çözer ve sonunda damat Bayram ve emir eri Ramazan madalya alır.

"Süt Kardeşler", keyifli ve komik sahneleriyle izleyicilere eğlenceli bir seyir deneyimi sunan bir Türk komedi klasiğidir.

Filme Yorum Yaz