Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

Gringa izle

-

Gringa

6.1/ 10
1 1

Gringa filminin bilgileri Gringa

6.1
Gringa 6.1 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

102 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Marny Eng, E.J. Foerster

Oyuncular

Judy Greer, Roselyn Sanchez, Steve Zahn, Jess Gabor, Jorge A. Jimenez, Emma Ramos, Valentina Buzzurro, Gala Montes

Marge'in annesi (aynı ismi taşıyan ve kısacık bir süreliğine Judy Greer tarafından canlandırılan) bir emlakçıdır, ancak anne ve kızının evsiz oldukları anlaşılır. Mantıklı bir açıklama değildir ve yönetmenler karakterleri ve mekânı kurmada her alanda kötü bir iş çıkarırlar. Özetlemek gerekirse, Marge’in profesyonel başarısının ardından bir yıl geçtikten ve Marge henüz iki yaşındayken, babası alkolik oldu, bir trafik kazasına sebep oldu ve nihayetinde ailesini terk ederek Meksika'ya kaçtı. Bununla birlikte, genç Marge babasıyla tekrar bağlantı kurmak ve onu tanımak istiyor, ancak annesi anlaşılabilir nedenlerle buna karşı çıkıyor.

Gringa, yetişkin Marge'ı bir trafik kazasıyla kolayca öldürerek başlıyor ve ardından genç Marge'in yas sürecinin bir parçası olarak Meksika'ya kaçıp babasını bulma hikâyesini hızla ilerletiyor. Babası şimdi sörf yapmaya meraklı, hala içki içen bir sahildeki gezgin bir hayat sürmektedir, ancak kızıyla yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyar. İkisi hızla bağ kurar ve birbirlerine sorunlarıyla yardımcı olurlar, ancak bu kadar kolay ve nispeten dramadan uzak bir şekilde (en azından sorgulanabilir perspektiflerle dolu üçüncü perdede yaşanan gereksiz olaylarla dolu) gelmesi, filmi izlerken insanın aklına "belki de annenin ölmesinden memnun olmalıyız" şeklinde morbid bir düşünce gelir.

Genç Marge'nin hayatı diğer alanlarda da gelişir, daha iyi bir futbolcu olur ve babasının antrenörlük yaptığı takıma katılırken yerel bir çocuktan ilgi görür. Temel olarak, bu hikâyede yas süreci olmadığı için, trajedinin etkisi büyük bir hata gibi hissedilir. Son dönemde Meksika'nın regresif bir şekilde betimlendiği anlar da var, beyaz bir kadın olarak belgesiz bir şekilde Amerika'ya dönmeye çalışmak gibi zorluklarla merkezlenmiştir.

Filme Yorum Yaz