Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor. Kazablanka

Milyon Kilometre Uzakta izle

-

A Million Miles Away

7.7/ 10
1 1

Milyon Kilometre Uzakta filminin bilgileri A Million Miles Away

7.5
Milyon Kilometre Uzakta 7.5 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

121 Dakika

Ülke

Mexico

KategoriBilim-Kurgu FilmleriDram FilmleriTarih Filmleri Yönetmen

Alejandra Márquez Abella

Oyuncular

Michael Peña, Rosa Salazar, Julio Cesar Cedillo, Veronica Falcón, Juan Pablo Monterrubio, Garret Dillahunt, Sarayu Blue, Bobby Soto

Milyon Kilometre Uzakta  Meksika'dan gelen göçmen çiftçilerin oğlu olan genç bir çocuğun Apollo 17 ay inişini rickety bir televizyon seti üzerinden izlemesiyle başlıyor. Aynı genç adam, şimdi bir yetişkin, yıllarca NASA astronot seçim programına 11 kez başvurur, yılın her günü, başarısızlıkla sonuçlanır. Genç adam, şimdi orta yaşta biri olarak sonunda Kennedy Uzay Merkezi'ne ulaşır, ancak Dünya'dan çıkma şansı için daha birkaç yıl eğitim alır.

Amazon'un biyografik filmi "Milyon Kilometre Uzakta," astronot José Hernández'in hikayesini anlatıyor ve Michael Peña tarafından başarıyla canlandırılıyor. Hernández, gezegen dışı işçi olarak uzaya giden ilk kişi olarak, göçmen çiftçi ailesinin yaşamından astronotluğa kadar uzanan bu ilham verici hikayenin tüm unsurlarına sahiptir. Film, uzay kahramanlığının sıkça görülen yönlerine odaklanır: yerçekimini alt etme hayalinin hırsı, uzay programının yüceltilen kahramanlığı, bilim ve vatanseverlik adına yapılan fedakarlıklar. Hikaye, Hernández'in ilerleyen kariyeri olarak motivasyon konuşmacısı olarak da yer aldığı, babası tarafından belirlenen yaşam başarılarının bir listesi ile bölümlendirilir.

Tüm bu öğeler sıkıcı ve fazla iyimser olabilirdi; bazen öyle. Ancak yönetmen Alejandra Márquez Abella'nın ellerinde, bu azim, bağlılık ve toplum hikayesinin cazibesine kapılmamak imkansız. Bu gerçek bir Amerikan Rüyası hikayesi, eğlenceli bir şekilde anlatılıyor ve net ahlaki derslerle değil, bir Meksika Amerikalının ailesinin deneyiminin üzerine düşünüyor.

Filme Yorum Yaz