“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Lanetli Hediyeler izle

-

Needful Things

6.2/ 10
1 1

Lanetli Hediyeler filminin bilgileri Needful Things

6.2
Lanetli Hediyeler 6.2 Türkçe Dublaj 1994 1080p
Film Süresi

121 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriFantastik FilmlerKorku FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Fraser C. Heston

Oyuncular

Max von Sydow, Ed Harris, Bonnie Bedelia, Amanda Plummer, J.T. Walsh, Ray McKinnon, Duncan Fraser, Valri Bromfield

Lanetli Hediyeler "Needful Things," Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan ve 1993 yılında çekilen bir Amerikan korku filmidir. Film, Fraser C. Heston tarafından yönetilmiştir ve bir kasaba halkının içindeki karanlık arzuları ortaya çıkaran gizemli bir dükkanın açılmasıyla ortaya çıkan olayları konu alır.

Hikaye, Castle Rock adlı küçük bir kasabada geçer. Kasabaya yeni taşınan Leland Gaunt (Max von Sydow) isimli gizemli bir adam, "Needful Things" adlı bir antika dükkanı açar. Ancak bu dükkan sıradan bir dükkan değildir; burada satılan her nesne, müşterisinin en derin arzularını yerine getirecektir, ancak bunun karşılığında bir bedel ödemesi gerekecektir.

Dükkanın açılmasıyla birlikte kasaba halkı, uzun süredir sürmekte olan düşmanlıklarını ve karanlık sırlarını açığa çıkarmaya başlar. Dükkanın nesneleri, insanları birbirine düşman eder ve kasabanın huzurunu bozar. Bir dizi gizemli olayın ardından kasaba kargaşaya sürüklenirken, Sheriff Alan Pangborn (Ed Harris) durumu çözmeye çalışır.

Lanetli Hediyeler "Needful Things,"Stephen King'in eserlerinden uyarlanan birçok film arasında yer alır ve King'in karanlık ve ürkütücü hikayelerini sinemaya aktarmıştır. Film, insanların içindeki kötülüğü ve açgözlülüğü ele alırken, kasaba halkının kendi arzularının esiri olmalarının sonuçlarını gösterir.

Korku ve gerilim türünü seven izleyiciler için ilgi çekici bir seçenek olan "Needful Things," Stephen King'in karakter derinliği ve hikaye dokusuyla tanınan eserlerinden biridir.

Filme Yorum Yaz