Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor. Kazablanka

İçimdeki Şeytan izle

-

Appendage

6.5/ 10
1 1

İçimdeki Şeytan filminin bilgileri Appendage

6.5
İçimdeki Şeytan 6.5 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

94 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriGerilim FilmleriGizem FilmleriKomedi FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Jenna Cavelle

Oyuncular

Hadley Robinson, Emily Hampshire, Kausar Mohammed, Brandon Mychal Smith, Desmin Borges, Deborah Rennard, Pat Dortch, Craig Kolkebeck, Robert Stevens Wayne, Annie Pisapia

İçimdeki Şeytan Anna Zlokovic tarafından yazılan ve yönetilen bir korku komedisi filmidir. Film, genç bir kadının düşük özsaygısını bedeninde kötücül bir şekilde yansıtarak korkunç bir alter ego yaratmasını konu alıyor. Filmin özeti şu şekildedir:

Hannah (Hadley Robinson), eleştirel annesinin kontrolü altında ezilen ve Manhattan'da yaşayan genç bir kadındır. Moda tasarımcısı olma hayaliyle yanıp tutuşsa da, kötü bir patron ve içinde bulunduğu çevresel baskılar onun özsaygısını zedeler. Bir gece, karın ağrıları başlar ve bu ağrılar sonucunda kendi düşük özsaygısının bir yansıması gibi davranan kötücül bir yaratık doğurur. Bu yaratık, Hannah'ın en kötü öz-doubt'larını artırarak onu kişisel saldırılara maruz bırakır.

Hızla büyüyen bu yaratık, Hannah'ın psikolojisi üzerinde daha fazla hakimiyet kurmaya başlar ve onu çıldırmış gibi hissettirir. Hannah, bu yaratığı evinin bodrum katına kilitlese de, ondan kurtulmanın imkansız olduğunu söyler. Doktora başvurur ve "kaybolan ikiz sendromu" olarak adlandırılan bir tıbbi durumdan muzdarip olabileceği söylenir. Ancak bu bilgi pek yardımcı olmaz. Daha sonra, benzer şekilde etkilenmiş insanların "eklenti" olarak adlandırdıkları parazitleri kontrol etmeyi öğrendikleri bir destek grubu bulur.

Burada Claudia (Emily Hampshire) adında bir kadınla tanışır ve Claudia kendini Hannah'ın yeni en iyi arkadaşı ilan eder. Ancak kötücül yaratık, Claudia geldikten sonra bile Hannah'ın psikolojik durumunu daha da kötüleştirir ve Hannah'a Esther ve Kaelin'in gizlice ilişkisi olduğu paranoid fikirler aşılar.

Sonunda, kötücül yaratık tam boyutuna ulaşır ve serbest bırakılır, bu da herkesin daha da endişelenmesine neden olur.

İçimdeki Şeytan kendini koruma amacı taşıyan bir aksiyon korkusu olarak pazarlanıyor, ancak ne komediyi ne de korkuyu tatmin edici bir şekilde sunamıyor. Film, modayla ilgili stereotip karakterler ve kötücül yaratıklarla dolu olmasına rağmen, bu öğeler orijinal veya ilham verici değil. Hannah'ın düşük özsaygısının yaratıcı bir temsilini sunmak yerine, bunlar çok açık ve yüzeysel bir şekilde sunuluyor.

Oyuncular, senaryonun sınırları göz önüne alındığında iyi iş çıkarıyorlar, ancak karakterler genellikle tek boyutlu ve aşırı tepkisel olarak yazıldığı için kimse kötü karakterleri yükseltemez. Film, teknik ve tasarım departmanlarında yetenekli bir şekilde yapılmıştır.

İçimdeki Şeytan kısa filmlerden uzun metrajlı filme geçiş yaptığı bir dönemde çekilmiştir ve bu nedenle hikayesi biraz eksik hissediyor.

Filme Yorum Yaz