'İngiltere'de bir söz vardır: Dumanın olduğu yerde ateş vardır.' James Bond- Rusya'dan Sevgilerle

Sanık izle

-

The Accused

7.0/ 10
1 1

Sanık filminin bilgileri The Accused

7.0
Sanık 7.0 Dublaj & Altyazı 1988 1080p
Film Süresi

111 Dakika

Ülke

Kanada

KategoriDram FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Gerald B. Greenberg

Oyuncular

Kelly McGillis, Jodie Foster, Bernie Coulson, Leo Rossi, Ann Hearn, Carmen Argenziano, Steve Antin, Tom O'Brien, Peter Van Norden, Terry David Mulligan

Sanık  bir kadının bir barda üç erkek tarafından tecavüze uğramasının ardından yaşadığı hukuki mücadeleyi anlatır. Sarah Tobias karakteri, içki içip flörtöz bir hava yakaladıktan sonra, bir barda üç erkeğin saldırısına uğrar. Bardaki diğer erkekler, olayı seyredip tezahürat eder ve alkışlarlar. Bu olayın ardından, Sarah yaşadıklarını Amerikan hukuk sistemine kabul ettirmeye çalışır.

Film, Sarah'ın yaşadığı tecavüzün ardından toplumun ve hukuk sisteminin nasıl tepki verdiğini inceler. Sarah'ın karakteri, davranışları ve geçmişi, mahkeme sürecinde sorgulanır. Film, kadına yönelik cinsel saldırıların ve toplumsal cinsiyet rollerinin altını çizerken, hukuk sisteminin bu tür vakalara yaklaşımını da eleştirir.

Jodie Foster'ın performansı, filmi izleyenler üzerinde derin etkiler bırakmış ve tartışmalara yol açmıştır. Sanık tecavüz ve cinsel saldırı konularını cesurca ele alan önemli bir yapımdır ve bu konularda farkındalık yaratmayı amaçlar.

Filme Yorum Yaz