Aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir... V For Vendetta

Dolores Claiborne izle

-

Dolores Claiborne

7.2/ 10
1 1

Dolores Claiborne filminin bilgileri Dolores Claiborne

7.2
Dolores Claiborne 7.2 Türkçe Dublaj 1995 1080p
Film Süresi

132 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriGizem FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Danny Elfman

Oyuncular

Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Judy Parfitt, Christopher Plummer, David Strathairn, Eric Bogosian, John C. Reilly, Ellen Muth, Bob Gunton, Roy Cooper

"Dolores Claiborne," 1995 yapımı bir psikolojik gerilim filmidir. Bu film, Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve Taylor Hackford tarafından yönetilmiştir. Başrolde Kathy Bates bulunmaktadır.

Hikaye, Maine'de yaşayan ve uzun yıllar boyunca bir zengin kadının bakıcılığını yapmış olan Dolores Claiborne'ı merkezine alır. Dolores, suçlu olduğu iddia edilen bir cinayetin zanlısı olarak tutuklanır. Cinayetle suçlandığı kişi, yine aynı kasabada yaşayan kızı Selena'dır (Jennifer Jason Leigh).

Film, iki zaman diliminde geçiş yaparak Dolores'un geçmişi ve olayın nasıl geliştiği konusunda detaylar sunar. Dolores, hem kızıyla olan karmaşık ilişkisiyle hem de cinayetin gizemini çözmeye çalışır. Kathy Bates'in performansı, filmdeki en dikkat çekici öğelerden biridir ve kendisine En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandırmıştır.

"Dolores Claiborne," aile, suç, adalet ve intikam gibi karmaşık temaları işleyen sürükleyici bir psikolojik gerilim filmidir. Stephen King'in karanlık dünyasından uyarlanmıştır ve karmaşık karakter ilişkileri üzerine kurulu bir hikayesi vardır.

Filme Yorum Yaz