İntikam iyi bir şey değil Mathilda, unutmak daha iyi. Birini öldürdükten sonra hiçbir şey aynı kalmaz. Hayatın ebediyen değişir.' Leon: The Professional (1994)

Ölüm Yarışı 2000 izle

-

Death Race 2000

6.1/ 10
1 1

Ölüm Yarışı 2000 filminin bilgileri Death Race 2000

6.1
Ölüm Yarışı 2000 6.1 Türkçe Dublaj 1975 1080p
Film Süresi

80 Dakika

Ülke

ABD of America

KategoriAksiyon FilmleriBilim-Kurgu FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Ben Burtt

Oyuncular

David Carradine, Simone Griffeth, Sylvester Stallone, Mary Woronov, Roberta Collins, Martin Kove, Louisa Moritz, Don Steele, Joyce Jameson, Carle Bensen

Amerika Birleşik Devletleri'nde totaliter bir rejimin hüküm sürdüğü ve ölümcül yarışların popüler bir etkinlik olduğu bir distopyayı anlatmaktadır. Başkan, halkı eğlendirmek ve kontrol altında tutmak için bu ölüm yarışlarını düzenlemekte ve favori bir etkinlik haline getirmektedir.

Hikaye, yarışa katılan beş farklı takımın rekabetini ve her birinin ölümcül silahlarla donanmış olduğunu vurgular. Bu yarışta amaç, hem yayaları öldürmek hem de diğer yarışçıları yok etmek üzerine kurulmuştur. Frankenstein, yıllardır yenilmez bir şampiyon olarak tanınırken, diğer yarışçılar onu tahtından indirmeye çalışmaktadır.

Thomasina Paine liderliğindeki rejim karşıtı hareket ise yarışı manipüle ederek başkanı devirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle hikaye, hem ölümcül yarışların vahşiliğini hem de direnişin nasıl şekillendiğini anlatan bir distopyayı temsil ediyor gibi görünüyor. Bu tür hikayeler, toplumsal eleştirilerde bulunmak ve totaliter rejimlerin tehlikelerini vurgulamak için kullanılabilir.

Filme Yorum Yaz