Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

Ölüm Yarışı izle

-

Death Race

6.2/ 10
1 1

Ölüm Yarışı filminin bilgileri Death Race

6.2
Ölüm Yarışı 6.2 Türkçe Dublaj 2008 1080p
Film Süresi

105 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriAksiyon FilmleriBilim-Kurgu FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Paul W. S. Anderson

Oyuncular

Jason Statham, Joan Allen, Ian McShane, Tyrese Gibson, Natalie Martinez, Max Ryan, Jason Clarke, Frederick Koehler, Jacob Vargas, Justin Mader

Dünya, aşırı sanayileşme, nüfus artışı ve tüketim alışkanlıkları nedeniyle çevresel felaketlerin etkisi altında kalmış ve insanlık zıvanadan çıkmış bir hale gelmiştir. Hapishaneler, azılı suçlularla dolu ve suçluları ölümüne yarıştırarak para kazanma amacı güden bir yöntem geliştirmiştir.

Hikaye, Jensen Ames adındaki bir otomobil yarışçısının haksız yere hapishaneye atılması ve burada hayatta kalmak için diğer mahkumlarla ölümüne yarıştırılmasını konu alıyor. Jensen Ames'in ölümsüz bir şampiyonluk kazanmış otomobil yarışçısı olduğu ve hapishanedeki yöneticilerin hedefi haline geldiği anlaşılıyor. Ames, zorunlu olarak bir demir maskesi olan Frankenstein maskesini kullanmak zorundadır.

Bu hikaye, toplumsal eleştirilerde bulunmanın yanı sıra insan doğasının şiddet ve hayatta kalma içgüdülerini araştırmak amacıyla kullanılan bir distopyayı temsil ediyor gibi görünüyor. Ayrıca, güç ve kontrol arayışının ne kadar tehlikeli olabileceğini vurgulayabilir.

Filme Yorum Yaz