"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Dün Gibi izle

-

Omohide poro poro

7.6/ 10
1 1

Dün Gibi filminin bilgileri Omohide poro poro

7.6
Dün Gibi 7.6 Türkçe Dublaj 1991 1080p
Film Süresi

119 Dakika

Ülke

Japonya

KategoriAnimasyon FilmleriDram FilmleriRomantik filmler Yönetmen

Isao Takahata

Oyuncular

Miki Imai, Toshirô Yanagiba, Yoko Honna, Mayumi Izuka, Mei Oshitani, Megumi Komine, Yukiyo Takizawa, Masashi Ishikawa

Dün Gibi (Omoide Poroporo), Studio Ghibli tarafından üretilen 1991 yapımı bir Japon animasyon filmidir. İngilizce adı "Only Yesterday" olarak da bilinir. Film, Isao Takahata tarafından yönetilmiştir ve Yoshifumi Kondo'nun karakter tasarımını yapmıştır.

Dün Gibi Taeko Okajima adındaki 27 yaşındaki bir kadının hikayesini anlatır. Taeko, Tokyo'da ofis işinde çalışan bir kadındır. Ancak her yıl tatil yapmak için ailesinin çilek çiftliğine gider. Bu yolculuk, Taeko'nun çocukluk anılarını ve hayatının dönüm noktalarını hatırlamasına neden olur. Taeko, çocukluğundan gelen anılarını günümüz yaşamıyla birleştirir ve kendi kimliğini sorgulamaya başlar.

Film, Taeko'nun geçmişteki anıları ile şu anki yaşamı arasında bir denge arayışını ele alır. Aynı zamanda, aile ilişkileri, yetişkinlik, aşk ve kişisel büyüme gibi evrensel temaları işler. "Omohide Poro Poro", sıcak ve samimi bir hikaye anlatımı ile bilinir ve duygusal derinliği ile öne çıkar.

Dün Gibi  Studio Ghibli'nin diğer ünlü animasyonları gibi güzel çizimleri ve zengin karakter gelişimi ile tanınır. Film, hem çocuklar hem de yetişkinler için düşündürücü bir deneyim sunar. İzleyicilere, geçmişle şu an arasındaki bağlantıları düşünme fırsatı verir.

Filme Yorum Yaz