"Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir." Into the Wild (2007)

Arınma Gecesi izle

-

The Purge

6.3/ 10
1 1

Arınma Gecesi filminin bilgileri The Purge

6.3
Arınma Gecesi 6.3 Türkçe Dublaj 2013 1080p
Film Süresi

86 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriBilim-Kurgu FilmleriGerilim FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Michael Bay

Oyuncular

Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Adelaide Kane, Edwin Hodge, Rhys Wakefield, Tony Oller, Arija Bareikis, Tom Yi, Chris Mulkey

"The Purge" adlı 2013 yapımı film, ABD'de yakın bir gelecekte geçmektedir. Ülke, yıllık olarak bir gece boyunca bütün yasaların askıya alındığı, suçların serbestçe işlenebildiği bir etkinlik olan "Temizlik Gecesi"ne hazırlanmaktadır. Bu gecede, her türlü suç, cinayet ve şiddet serbesttir, ve acil hizmetler devre dışı bırakılmıştır.

Film, James Sandin (Ethan Hawke) adında bir adamın ailesini korumak için evlerine kapanmalarını ve kendilerini dış dünyadan izole etmelerini anlatır. James, ev güvenlik sistemleri satan bir şirkette çalışmaktadır ve ailesini korumak için bu sistemleri kullanır. Ancak Temizlik Gecesi başladığında, ailenin genç oğlu Charlie, bir yabancıyı evlerine saklar. Bu yabancı, zorla eve girdiğinde ev sahipleri tarafından öldürülmekten kaçmaktadır.

Olaylar geliştikçe, James'in ailesi, gizliliklerini korumak ve yabancının ölmemesini sağlamak için zorlu bir mücadele verir. Ancak evlerine sığınan yabancının peşindeki başka kişiler de vardır ve aile, onları etkisiz hale getirmek zorundadır.

Film, suç, şiddet ve toplumsal sınıflandırmayı ele alırken aynı zamanda insanların ahlaki sınırlarını sorgular. Temizlik Gecesi, zenginlerin güvende kalmasını ve yoksulların hedef haline gelmesini vurgulayan bir sosyal eleştiri sunar. James ve ailesi, bu gece boyunca kendi vicdanlarını ve insanlıklarını sorgulamak zorunda kalırken, izleyiciler de filmi izlerken bu etkileyici soruları düşünmeye teşvik edilirler.

Filme Yorum Yaz