“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Hayalet Süvari izle

-

Sleepy Hollow

7.2/ 10
1 1

Hayalet Süvari filminin bilgileri Sleepy Hollow

7.2
Hayalet Süvari 7.2 Türkçe Dublaj 1999 1080p
Film Süresi

105 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriAile FilmleriDram FilmleriFantastik FilmlerGerilim FilmleriGizem FilmleriKorku FilmleriKült Filmler Yönetmen

Kevin Phipps

Oyuncular

Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon, Casper Van Dien, Jeffrey Jones, Richard Griffiths, Ian McDiarmid, Michael Gough, Christopher Walken

Hayalet Süvari 1999 yılında gösterime giren bir korku ve fantastik filmidir. Film, Tim Burton tarafından yönetilmiş ve başrollerinde Johnny Depp, Christina Ricci ve Christopher Walken gibi oyuncular yer almıştır.

Film, Washington Irving'in "The Legend of Sleepy Hollow" adlı kısa hikayesine dayanmaktadır. Hikaye, 18. yüzyılın sonlarında, New York'un Sleepy Hollow kasabasında geçer. İç Savaş öncesinde, New Yorklu bir dedektif olan Ichabod Crane (Johnny Depp), Sleepy Hollow kasabasına gönderilir. Sleepy Hollow'da, kasaba sakinlerinin korkunç bir hayalet olan "Başsız Süvari"nin saldırılarına kurban gitmeye başladığını öğrenir.

Ichabod, mantıklı ve bilimsel bir yaklaşımı benimser ve bu doğaüstü olayların ardındaki gerçekleri çözmeye çalışır. Ancak Sleepy Hollow kasabasının tuhaf sakinleri, Ichabod'un bilimsel açıklamalarını pek de kabul etmeye yanaşmazlar. Ichabod, kasabanın yerlileri ve cadılarla ilgili karanlık bir sırrı çözmeye başlar.

Hayalet Süvari gotik ve karanlık atmosferi, etkileyici görsel efektleri ve Tim Burton'ın yönetmenlik tarzıyla dikkat çeker. Johnny Depp'in Ichabod Crane olarak performansı ve filmdeki diğer oyuncuların korku atmosferini başarılı bir şekilde yansıtmaları, filmi unutulmaz kılar. Ayrıca, filmin korku ve gerilim unsurlarıyla tarihsel ve fantastik öğeleri bir araya getirmesi, izleyicileri büyüleyen bir hikaye sunar.

Hayalet Süvari korku ve gotik film sevenler için keyifli bir deneyim sunan bir modern klasik olarak kabul edilir.

Filme Yorum Yaz