Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor. Kazablanka

15 dakika izle

-

15 Minutes

5.9/ 10
1 1

15 dakika filminin bilgileri 15 Minutes

6.1
15 dakika 6.1 Türkçe Dublaj 2001 1080p
Film Süresi

120 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriGerilim FilmleriÖlmeden Önce İzleSuç Filmleri Yönetmen

John Herzfeld

Oyuncular

Robert De Niro, Edward Burns, Kelsey Grammer, Avery Brooks, Melina Kanakaredes, Karel Roden, Oleg Taktarov, Vera Farmiga

15 dakika  filmi, günümüz medya kültürünün ahlaki sorunlarını ve toplumun skandal, suç ve ünlülük konularına olan saplantısını inceliyor. Film, iki cinayet zanlısının, işledikleri suçları kameraya kaydederek medya aracılığıyla ünlü olma çabalarını gösteriyor. Bu zanlılar, ünlü olmanın onlara dokunulmazlık getireceğine inanmaktadırlar.

Bu iki zanlının yolları, deneyimli bir cinayet dedektifi olan Eddie Flemming ve genç bir yangın soruşturmacısı olan Jordy Warsaw ile kesişir. Eddie, medya ile olan ilişkisini kullanarak suçluları yakalamada başarılıdır, fakat bu cinayetlerde işler farklı bir hal alır. Suçluların amacı sadece cinayet işlemek değil, aynı zamanda medyada büyük bir yankı uyandırmaktır.

Medyanın suçluların eylemlerini nasıl bir "şov" haline getirdiği, reyting uğruna nasıl etik sınırları aştığı ve toplumun bu tür olaylara nasıl tepki verdiği filmde önemli bir tema olarak işlenir. Film, medyanın suçluları nasıl "kötü kahraman" olarak lanse ettiğini ve bu durumun toplumdaki bireyleri nasıl etkilediğini sorgular.

15 dakika medya ve toplumun, skandal ve ünlülüğe olan saplantısının potansiyel tehlikelerini ve bunun bireyler üzerindeki etkilerini ele alan eleştirel bir filmidir. Bu film, izleyiciye, medyanın ve toplumun suç, ünlülük ve medyanın gerçekleri nasıl çarpıttığı hakkında derinlemesine düşünme fırsatı sunar.

Filme Yorum Yaz