Aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir... V For Vendetta

Balon Pilotları izle

-

The Aeronauts

6.6/ 10
1 1

Balon Pilotları filminin bilgileri The Aeronauts

6.6
Balon Pilotları 6.6 Türkçe Altyazı 2019 1080p
Film Süresi

100 Dakika

Ülke

İngiltere

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Tom Harper

Oyuncular

Felicity Jones, Eddie Redmayne, Himesh Patel, Vincent Perez, Phoebe Fox, Lewin Lloyd, Robert Glenister, Tim McInnerny

"The Aeronauts" (Havacılar), 2019 yılında Tom Harper'ın yönettiği ve Jack Thorne tarafından yazılan, Thorne ve Harper'ın birlikte kaleme aldığı bir hikayeye dayanan bir biyografik macera filmidir. Film, Richard Holmes'un "Falling Upwards: How We Took to the Air" adlı kitabından uyarlanmıştır. Todd Lieberman, David Hoberman ve Harper tarafından yapımcılığı üstlenilen filmde Eddie Redmayne, Felicity Jones, Himesh Patel ve Tom Courtenay gibi isimler yer almaktadır.

Film, 1862 yılında Londra'da geçer. Pilot Amelia Wren ve bilim insanı James Glaisher, tarihin en büyük balonunun fırlatılacağı etkinliğe gelirler. Amelia, geçmişte eşi Pierre'in hayaletiyle uğraşsa da cesur bir şekilde davranır ve balon kalabalık bir izleyici topluluğu eşliğinde başarılı bir şekilde havalandırılır. Geriye dönüşlerle James'in Royal Society önünde teorilerini açıkladığı ve diğer bilim insanlarının onu alaya aldığı sahneler gösterilir. James, evine döndüğünde ailesiyle konuşurken, başka bir bilim dalına yönelmesi konusunda ikna edilmeye çalışılır. Balonun içinde James ve Amelia, bulut tabakalarının üzerine çıkmaya başlar. Ancak bir fırtına ile karşılaşırlar ve balonun kontrolden çıkmasına neden olur. Geriye dönüşlerde Amelia'nın kız kardeşi Antonia'nın daveti üzerine bir toplum fonksiyonuna katıldığı sahneler gösterilir. Orada James ile tanışan Amelia, onun teorilerini kanıtlamaya çalışırken balonu pilotluk etmesi konusunda anlaşırlar.

James sarsılarak başını yaralamasına rağmen, o ve Amelia fırtınayı atlatabilir ve yükselmeye devam ederler. James, hayatta kalmamaları durumunda mevcut yükseklikle ilgili bilimsel verileri içeren mesajları taşıyan beş güvercini serbest bırakır. İkili, böceklerin hava akımlarında seyahat edebildiğini kanıtlayan James'in arkadaşı John Trew'ün teorisini doğrulayan bir hava akımı keşfeder. Geriye dönüşlerde James'in uçuşa hazırlık yaptığı sırada Amelia, fikrini değiştirdiğini James'e söylemek için ziyaret eder. Sonunda balon 23.000 feet (7.0 km) yüksekliği aşar ve en yüksek irtifa rekorunu kırar. Amelia, James'in hızla düşen sıcaklık için uygun giysiler getirmediğini öğrenince şok olur ve inişe geçmeye karar verir. Ancak James reddeder ve ikili tartışır. Amelia, yükselmeye devam etmeyi kabul eder, ancak James'e yakın zamanda inişe geçmek zorunda kalacaklarını açıkça belirtir.

Geriye dönüşlerde John, Amelia'ya bilimin ilerlemesini ilerletme sorumluluğu olduğunu söyleyerek onu ziyaret eder. Amelia daha sonra Pierre'in mezarına gidip düşünür. Karanlıkta kar (James'in tahmin ettiği gibi) yağmaya başladığında, sonunda onunla gitmeye karar verir. Balonda, James yükseklikten dolayı hipoksi yaşamaya başlar, ancak devam etmekte ısrar eder ve Amelia'yı iniş yapmaktan vazgeçirmeye çalışır. Amelia ona Pierre'in kendisini bir balon uçuşu sırasında kurtarmak için kurban olduğu hikayesini anlattığında, sonunda razı olur. Amelia, balonun üzerindeki gaz salım valfinin donmuş olduğunu keşfeder. James baygın hale geldiğinde, Amelia'nın başka çaresi kalmaz ve balonun dışından valfi açmak için tırmanır. Ellerinde donma belirtileri baş gösterirken, botunu valvenin içine sıkıştırmak için mücadele eder ve gaz yavaşça salınır. Amelia baygınlık geçirir ve uçurumun kenarından düşer, ancak halatla bağlı olduğu için kurtulur.

Filme Yorum Yaz