Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz. The Shining (1980)

Miles Davis: Zamanın Ötesinde izle

-

Miles Ahead

6.5/ 10
1 1

Miles Davis: Zamanın Ötesinde filminin bilgileri Miles Ahead

6.5
Miles Davis: Zamanın Ötesinde 6.5 Türkçe Dublaj 2016 1080p
Film Süresi

100 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriMüzikal FilmleriTarih Filmleri Yönetmen

Don Cheadle

Oyuncular

Don Cheadle, Ewan McGregor, Emayatzy Corinealdi, Michael Stuhlbarg, LaKeith Stanfield, Austin Lyon, Leticia Martinez, Morgan Wolk, Jeffrey Grover, Philip Krinsky

20.yüzyılın müzik dehası Miles Davis'in hayatını mercek altına alan film, Oscar adayı Don Cheadle'ın canlandırdığı Miles Davis karakteriyle izleyiciyi 1970'lerin sonlarına, müzisyenin yıldızının parladığı ama aynı zamanda kişisel krizlerle dolu bir döneme götürüyor. Film, Miles Davis'in müzik dünyasından çekildiği, uyuşturucu ve ağrı kesicilere boğulduğu bu zor zamanları ele alıyor.

Ewan McGregor'un canlandırdığı kurnaz müzik yazarı Dave Braden karakteri, Davis'in kapalı ve gizemli dünyasına adım atar. Film, bu iki karakterin, Davis'in kaybolan son bestelerini içeren çalınmış bir kaydı geri kazanma macerasını konu alırken, müzisyenin hayatındaki acı, pişmanlık ve kayıp dolu yılları da gözler önüne seriyor. Miles Davis, müziğe olan tutkusunu yeniden keşfetmeye ve kendi iç dünyasındaki yok oluş isteğiyle yüzleşmeye çalışırken, izleyici de bu karmaşık ve renkli kişiliğin derinliklerine inme fırsatı buluyor. Film, hem müzikal bir dehanın portresini çizerken hem de insan ruhunun karışıklığını ve kurtuluş yolunu anlatıyor.

Filme Yorum Yaz