Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

USS Indianapolis: Cesur Adamlar izle

-

USS Indianapolis: Men of Courage

5.9/ 10
1 1

USS Indianapolis: Cesur Adamlar filminin bilgileri USS Indianapolis: Men of Courage

5.3
USS Indianapolis: Cesur Adamlar 5.3 Türkçe Dublaj 2016 1080p
Film Süresi

128 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriSavaş FilmleriTarih Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Mario Van Peebles

Oyuncular

Nicolas Cage, Tom Sizemore, Thomas Jane, Matt Lanter, James Remar, Brian Presley, Yutaka Takeuchi, Johnny Wactor

"USS Indianapolis: Men of Courage" ya da "USS Indianapolis: Akula" adlı film, II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru gerçekleşen trajik bir olayı konu alır. USS Indianapolis, savaşın seyrini değiştirecek olan atom bombalarını Tinian Adası'na taşıdıktan sonra Filipinler denizinde bir Japon denizaltısı tarafından torpidolanır. Bu saldırı sonucunda gemi kısa süre içinde batarken, yaklaşık 900 mürettebat denize savrulur.

Gemi mürettebatı, batışın ardından dört gün boyunca Pasifik Okyanusu'nun sularında, telsizleri zarar gördüğü için yardım gelmeyi beklerken hayatta kalmaya çalışır. Açlık, susuzluk, yorgunluk, yanıklar, tuzlu su yaraları gibi pek çok zorlukla mücadele ederken, en büyük tehlike onları derinlerden, köpekbalıklarının saldırıları şeklinde beklemektedir. Bu süreçte, denizcilerin çoğu hayatını kaybeder.

Film, bu olayın gerçek hikayesine dayanarak, denizcilerin bu zorlu mücadelesini ve liderleri Kaptan Charles B. McVay III'ün (Nicolas Cage tarafından canlandırılmıştır) gösterdiği liderliği ele alır. Aynı zamanda, McVay'ın olayların ardından Amerikan Donanması tarafından haksız yere suçlandığı ve bu olayın etkisiyle yaşadığı zorlukları da ele alır. Bu trajik hikaye, dayanışma, cesaret ve insan ruhunun zor koşullar altında nasıl direndiğini anlatır.

Filme Yorum Yaz