"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Dark Nature izle

-

Dark Nature

4.5/ 10
1 1

Dark Nature filminin bilgileri Dark Nature

4.5
Dark Nature 4.5 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

85 Dakika

Ülke

Canada

KategoriKorku Filmleri Yönetmen

Berkley Brady

Oyuncular

Madison Walsh, Hannah Emily Anderson, Helen Belay, Griffin Cork, Arjan Gill, Kyra Harper, Ivy Miller, Lisa Moreau

"Dark Nature", Berkley Brady'in yönetmenlik kariyerine adım attığı 2022 yapımı bir Kanada korku filmidir. Hannah Emily Anderson, Madison Walsh, Roseanne Supernault ve Kyra Harper gibi oyuncular vardır.

Hikaye Joy, şiddet uygulayan erkek arkadaşı Derek ile birlikte yaşamaktadır. Bir gece, Derek onu boğmaya çalışır, ancak Joy kendini savunur ve kendisini bir odada kilitler. Odadan çıktığında, Derek'ın köpeğini öldürdüğünü görür.

Altı ay sonra, Joy Derek'ı terk etmiştir. Uzun zamandır arkadaşı olan Carmen, onu travmasıyla başa çıkmak için terapistleri Dr. Dunnley ile birlikte ormanda bir geri çekilme programına davet eder, Joy da bu teklifi kabul eder. Joy ve Carmen, başka bir hastası olan Tara ile buluşmak üzere Dunnley ve Shaina ile birlikte yolculuğa çıkar. Ormanda seyahat ederken, Joy ve Shaina kendi travmaları hakkında konuşurlar. O gece, Joy Derek ve canavarvari bir yaratıkla ilgili kabuslar görür.

Ertesi gün, ormanda güven egzersizi yapan Joy, Derek'ın adını çağırdığını duyar. Kaybolduklarını Dunnley'e sorar. Daha sonra Carmen'a Derek'ı duyduğunu itiraf eder, ancak Carmen hiçbir şey duymadığı için şüphelenir. Aynı zamanda, Tara da aynı egzersizi yaparken Shaina'dan ayrılır ve ellerinin bağlandığını ve kan içinde olduğunu sanrılar. Joy onu bulduğunda, o da sanrılar yaşadığını belirtir.

Grup bir mağara içinde yürürken, Joy işitsel sanrılar yaşar. Ormanda, Joy tuvaletini yaparken kısa bir süre Carmen'dan ayrılır. Derek'ı ve yaratığı tekrar görür ve görünmez bir güç tarafından boğulmaya başlanır. Carmen onu bulur ve kampa geri getirir. Joy, onların peşlerinde bir şeyin olduğuna ikna olmuştur. O gece, tekrar kabuslar görür.

Ertesi gün uyandıklarında, grup Tara'nın kaybolduğunu ve malzemelerinin ortadan kaybolduğunu fark eder. Tara'yı ararken Dunnley de sanrılar yaşar ve kaybolur. Joy ve Carmen, Shaina'yı yardım almaları gerektiğine ikna etmeye çalışır ancak başarısız olur. Shaina, Dunnley ve Tara'yı bulmaya çalışırken, Afganistan'daki askerlik zamanlarındaki sanrılarını yaşarken bir kayadan düşer. Joy ve Carmen, cesedini bulamaz.

Diğerlerini ararken, Joy ve Carmen bir mağaraya rastlar ve içinde Tara'yı bulurlar. Carmen Dunnley'i kurtarmaya çalışırken, yaratık tarafından öldürülür. Joy, Carmen ve Tara, yakındaki bir nehirde bir kütük yığınında saklanırken yaratık onları bulur. Tara, Joy ve Carmen'ın kaçmasına izin vermek için kendini feda eder. Onlar kampta Carmen'ın bacağındaki yarayı tedavi ederken.

Joy, geri çekilme programına çıkmadan önce Derek'ı gördüğünü itiraf eder. Evine onu soktuktan sonra kendini savunmak için onu bayılttığını ortaya çıkarır. O gece, yaratık Carmen'ı kaçırır ve Joy, onu kurtarmak için mağaraya geri döner. Joy, yaratığı Derek olarak görür ve ona kısa bir süre sarılır, ardından onu Derek'ın çakmağıyla bıçaklar ve yakar. Ağır yaralı olarak mağaradan kaçarlar ve bir hastaneye gitmek üzere yola çıkarlar.

Özetle, "Dark Nature" travma, sanrılar ve kurtuluş temasını işleyen bir korku filmidir. Joy'un yaşadığı travmatik deneyimler ve onunla yüzleşmesi, filmde gerilim dolu bir hikaye sunar. Korku ve gerilim unsurlarıyla dolu olan film, seyirciyi gizemli ve karanlık bir yolculuğa çeker.

Filme Yorum Yaz