Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

Unknown: Killer Robots izle

-

Unknown: Killer Robots

6.6/ 10
1 1

Unknown: Killer Robots filminin bilgileri Unknown: Killer Robots

6.6
Unknown: Killer Robots 6.6 Türkçe Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

68 Dakika

Ülke

ABD

KategoriBelgeselNetflix Filmleri Yönetmen

Jesse Sweet

Unknown: Killer Robots, başlangıçta yapay zekanın olumlu kullanımına odaklanan bir bölümle akıllı bir şekilde başlıyor. Kendi kendine sürüş teknolojisiyle görülen bir dron, binaları haritalandırıyor. Yangından kaçınıyor ve gerçek zamanlı geri bildirim gönderiyor, normalde bir insanın riske girmesi gereken bir durumda.

Bu faydaları görmek kolay. Bu, izleyicileri yapay zeka konusunda rahatlatırken, öldürücü robotlarla ilgili endişeleri azaltır. Hayat kurtarmak herkesin destek olabileceği bir şeydir.

Bundan sonra, izleyiciler Otonom Silah Sistemleri hakkında çok kısa bir açıklama alır. İnsan müdahalesi olmadan kararlar alan kendi kendini yönlendiren robotlar. Bu, gelecekteki bilim kurgu teknolojisi değildir, Türkiye ve İsrail zaten Otonom Silah Sistemlerine sahiptir. Robotlar burada ve zaten öldürüyorlar.

Daha pozitif bir şeye geçiş yapılarak, izleyiciler Boston Dynamics robot köpeğine bir göz atar. Sevimli ve felaketlerde yardımcı olabilir. Ancak ABD ordusu istediği takdirde, bu iyi çocuk hareketli bir silah platformuna dönüşecek.

Bir ilaç şirketinin ilaç araştırmalarında üretken yapay zekayı kullandığı bir bölüm de bulunuyor, iyi bir şey yapmaya çalışıyorlar. Ancak yapay zekanın yanlış kullanımıyla ilgili bir sunum yapmaları istendiğinde, on binlerce potansiyel olarak ölümcül toksin bulmanın ne kadar kolay olduğunu hızlı bir şekilde fark ederler. Bu bölüm gerçekten korkutucudur ve bu teknolojinin ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterir.

Dokümantaryoda farklı alanlardan insanlarla yapılan birkaç röportaj yer almaktadır ve bu röportajlar iyi bilgilendirilmiş ve anlaşılması kolay görüşler sunar.

Çekimleri ve sahne düzenlemeleri başarılıdır. İzleyiciler, bu teknolojiye yönelik argümanların, hayatları kurtarmanın ve rakiplerle başa çıkmanın yanı sıra, bir robotun öldürmesine izin vermenin ve teröristlerin yıkım yaratmasını kolaylaştırmanın ahlaki yönünün dengesini iyi bir şekilde anlarlar.

Buna ek olarak, yapay zekanın bilgi üretimini nasıl yaptığına dair neredeyse hiç bahsedilmemesi hayal kırıklığına neden olur. Savaş alanı sadece bir yol, çünkü yapay zeka interneti de kullanır. Bu konunun gözden kaçırılması, yapay zekanın hatalı verileri kullanması durumunda felaketle sonuçlanabilecek önemli bir eleştiriyi atlar.

Bunun yanı sıra, belgesel çok ilgi çekicidir. Askeri alandaki en önemli tartışmalardan birinin her iki tarafını da sunar. Zamanında ve en önemlisi, askeriyede bazı insanların olası sonuçları görmeye kör olduğunu görmek korkutucudur.

Filme Yorum Yaz