Hangi noktaya gelince pes denmesi gerektiğini hiç düşündün mü? Umut etmekten vazgeçip gerçekleri görmeye başlamak gerektiğinde.. 8 Mil (2002)

Boston Canavarı izle

-

Boston Strangler

6.5/ 10
1 1

Boston Canavarı filminin bilgileri Boston Strangler

6.5
Boston Canavarı 6.5 Türkçe Dublaj 2023 1080p
Film Süresi

112 Dakika

Ülke

ABD

KategoriDram FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

Matt Ruskin

Oyuncular

Keira Knightley, Carrie Coon, Chris Cooper, Alessandro Nivola, Rory Cochrane, David Dastmalchian, Peter Gerety, Robert John Burke

962 yılında, Boston Record American gazetesi muhabiri Loretta McLaughlin, Boston bölgesinde yaşlı üç kadının tecavüz edilerek boğularak öldürüldüğü üç olayı araştırır. Kurbanların hepsinin boynuna bir fiyonk şeklinde bağlanmış çoraplarının olduğunu teyit eder ve bu cinayetleri seri bir katille bağlantılı olabileceğini düşünür. Hikâye Boston polisini ve Loretta'nın patronunu öfkelendirir ve şirketi korumak için raporu yok etmeye karar verirler.

Dördüncü bir kurban bulunduğunda, Loretta ve meslektaşı Jean Cole, araştırmaya devam etmeye karar verirler. İki kadın, iş yerinde ve toplumda yaygın olan cinsiyetçilikle karşı karşıya kalırlar. Loretta'nın evliliği uzun saatleri nedeniyle gerilir ve ailesi taciz edilir. Makaleler yazarken, Loretta "Boston Boğmacısı" adını verir.

Bir yıl sonra, Sophie Clark adında yedinci bir kadın öldürülür. Komşusu, katil olabilecek bir adamla karşılaşır ve muğlak bir tanım verir. Sophie, önceki kurbanlardan çok daha gençtir, bu da Boğmacının paternini bozar. Loretta ve Jean daha sonra, Boston Polis Departmanının soruşturmayı mahvettiğini ve diğer şehirlerle bilgi paylaşmadığını keşfederler. Paul Dempsey adlı bir adam tarafından New York'ta işlenen benzer cinayetler gibi, gözden kaçırılmış benzer cinayetler vardır.

Soruşturmanın bir şüphelisi olan Albert DeSalvo gözaltına alınır. Sophie'nin komşusu, onu bir dizi içinde tanımlaması istenir, ancak farklı bir adam olan George Nassar'ı seçer. Buna rağmen, 1964 yılında, DeSalvo 13 cinayeti de itiraf eder. Polis, cinayetlerle bağlantısını kanıtlayacak yeterli delile sahip olmadığından, önceki soygun ve cinsel suçlar için suçlu bulunur ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılır.

1965 yılına gelindiğinde, Loretta, Ann Arbor, Michigan'daki bir polis dedektifinden, Boston Boğmacısı'nın işiyle eşleşen altı cinayet olduğunu öğrenir. Ann Arbor'a seyahat eder ve en olası şüphelinin, bir Boğmacı kurbanının eski sevgilisi olan Daniel Marsh olduğunu öğrenir. Marsh daha sonra tutuklanır ancak polisle işbirliği yapmayı reddeder.

1973 yılında, DeSalvo Loretta'yı arar ve hikayesini duymak için ziyaret saatlerine gelmesini söyler. Ancak, Loretta onu görüşmeden önce başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak öldürülür. Daha sonra, bir anonim ipucu Loretta'ya, DeSalvo, Marsh ve Nassar'ın aynı hastanenin aynı bölümünde kaldığını açıklar. Harrison adlı bir eski hastane hastası, DeSalvo'nun itirafının Marsh ve Nassar tarafından yönlendirildiğini iddia eder. Loretta, Nassar ile hapishanede buluşur ve DeSalvo'nun itirafının Marsh ve Nassar tarafından yönlendirilmediğini, ancak Nassar'ın ödül kazanmayı umduğunu açıklar. Nassar, halkın birden fazla katil olabileceği konusunda anlaşmak istemediğini ima eder.

Loretta ve Jean, Paul Dempsey'in ilk altı cinayeti işlediği ve daha sonra New York'a taşındığı teorisini geliştirirler. Dempsey Boston'dan ayrıldıktan sonra taklit cinayetleri başladı ve sonraki kurbanlar çok daha gençti. DeSalvo, her bir kurban için 10.000 dolarlık ödülü toplaması için Nassar'a itiraf etti. Buna karşılık, Nassar, DeSalvo'nun ünlü bir avukat olan F. Lee Bailey tarafından temsil edileceğini düşündürdü ve DeSalvo'nun ailesine destek olabilecek bir milyon dolarlık bir kitap anlaşması yapacağına inandırdı. Record American, Loretta ve Jean'in teorisini yayınladı.

Son bir notta, Loretta'nın The Boston Globe'da ödül kazanan bir tıp muhabiri olduğu ve Jean'in 30 yıl boyunca bir araştırmacı gazeteci olarak çalışmaya devam ettiği belirtilir. Marsh cinayetle suçlanmadı. Nassar hiçbir ödül alamadı ve 2023'te hala hapiste olduğu yanlış şekilde söylenir. 2013'te DNA kanıtı, DeSalvo'nun 13. cinayetle bağlantısını gösterdi, ancak diğer 12 cinayetle bağlantısı henüz kanıtlanamadı.

Filmizlex iyi seyirler diler.. 

Filme Yorum Yaz