“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok izle

-

Im Westen nichts Neues

7.7/ 10
1 1

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok filminin bilgileri Im Westen nichts Neues

7.7
Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok 7.7 Dublaj & Altyazı 2022 1080p
Film Süresi

147 Dakika

Ülke

Almanya

KategoriDram FilmleriSavaş Filmleri Film Teması Dünya Savaşı Yönetmen

Moritz Hoffmeister

Oyuncular

Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer, Moritz Klaus, Adrian Grünewald, Edin Hasanović, Daniel Brühl, Thibault de Montalembert, Devid Striesow, Andreas Döhler

Birinci Dünya Savaşı sırasında erkek lisesinde öğretmenlik yapan Profesör Kantorek, öğrencilerini savaşa katılmanın ve bir asker olarak savaşta yer almanın son derece onurlu bir mevki olduğu gerekçesiyle doldurmaktadır. Bu etkileyici konuşmalardan etkilenen askerler, gönüllü olarak askere yazılarak Alman ordusuna katılırlar. Ancak savaş, ne kitaplarda yazıldığı ne de öğretmenlerinin anlattığı türden epik bir olay değildir. Genç askerler bu yanılgının farkında olsalar da artık geriye dönebilmeleri mümkün değildir. Tüm toyluklarıyla olup biten siyasi oyunların ve acımasız planların gölgesinde canları için mücadele edeceklerdir. 1930 yapımı "All Quiet on the Western Front" (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok) filminin uyarlaması.

Filme Yorum Yaz
Yorumlar
Joakim Karud avatar
Joakim Karud Film Gurusu
15.01.2024
Netflix’in son yıllarda yaptığı en iyi şey bu film kesinlikle. Filmin çekimlerini çok beğendim. Cephe görüntüleri, sıcak çatışmalar, izleyicinin gözüne çok iyi yansıtılmış. Filmin diğer güzel yanı ise; kesinlikle askerlerin psikolojisini çok iyi anlatmış.

“Daha çocuk yaşta sayılan insanların savaşın ciddiyetini bile kavrayamadığı yaşta, güle oyna gittiği akabinde atılan bombalar ile savaşta olduklarının farkına varması çok çok üzücüydü.”

Bunun yanı sıra açlığı, acının hem fiziksel hem de mental olarak izleyiciye saf bir şekilde yansıtan bir yapım. Onca çocuğun hayatı, birkaç adamın imzasına bakması ne de kötü değil mi? Hem de bir avuç toprak için.