“Bazı mekânlar insanlar gibidir: bazıları parlar, bazıları parlamaz.” The Shining (1980)

Av izle

-

Prey

4.7/ 10
1 1

Av filminin bilgileri Prey

4.7
Av 4.7 Türkçe Dublaj 2007 1080p
Film Süresi

92 Dakika

Ülke

South Africa

KategoriDram FilmleriKorku FilmleriMacera Filmleri Yönetmen

Darrell Roodt

Oyuncular

Bridget Moynahan, Peter Weller, Carly Schroeder, Jamie Bartlett, Connor Dowds, Marius Roberts, Muso Sefatsa, Jacob Makgoba

"Prey" (Av), 2007 yapımı bir Güney Afrika gerilim filmidir. Film, Jeff Wadlow, Beau Bauman ve Darrell Roodt tarafından yazılmış ve Roodt tarafından yönetilmiştir. Film, bir Güney Afrika oyun rezervinde, bir kadın ve iki üvey çocuğunun aç aslanlar tarafından araçlarının içine hapsedildiği bir hikayeyi anlatır. Prey filminin başrollerinde Bridget Moynahan, Peter Weller ve Carly Schroeder yer alır.

Konu Tom Newman, Güney Afrikalı bir hidroelektrik mühendisi, bir baraj inşa etmeye yardımcı olmak için ailesiyle birlikte Güney Afrika'ya gelir. Kızı Jessica, annesinin boşanmasından memnun olmadığı için üvey annesi Amy ile iyi geçinemez. Ertesi sabah, Amy, Jessica ve kardeşi David, bir korucu olan Brian ile birlikle oyun sürüşüne çıkarlar. Tom ise baraja gider. Off-road sürüş sırasında David, tuvalete gitmesi gerektiği için jipi durdurmasını ister. Brian, tüfeğini alır ve David'i yakındaki bir ağaca götürür. İki aslanla karşılaşırlar ve biri saldırır. David araca geri koşar ve Brian kendini feda ederek diğerlerini kurtarır. Anahtarlar kaybolunca, Amy, Jessica ve David araçta sıkışıp kalır ve Brian'ı yiyen aslanlar tarafından takip edilirler.

Lodge'da Tom, ailesinin kaybolduğu haberini alır ve park korucularının önerisi üzerine profesyonel bir avcı ve rehber olan Crawford ile iletişim kurmaya çalışır. Ancak Crawford, büyük beş av rehberi olduğunu, arama partilerine liderlik etmediğini belirtip yardım etmeyi reddeder. Ertesi gün, Tom, korucularla hava yoluyla birlikte gidemeyince, Crawford'la görüşür ve kendi fiyatına onun hizmetlerini kiralamayı başarır. Araçta, David Brian'ın anahtarlarını görür ve Amy onları alır ancak yanlış yoldan giderken kamyonu mahveder. Crawford ve Tom, onların izlerini ararken ara sıra korucuların izlerini kontrol ederler, ancak önceki geceki yağmur tüm izleri silmiştir. Korucular onları fark etmeden geçince, Jessica dikkatlerini çekmeye çalışmak için arabadan çıkar. Başarısız olur ve Amy ile birlikte bir aslan tarafından saldırıya uğrar. Ancak aslan, iki yerli avcı tarafından öldürülür.

Amy ve Jessica, avcılara suya ihtiyaçları olduğunu anlatmayı başarırlar ve biri Jessica'ya yakındaki bir su deliğine götürür. Bir silah sesi duyarlar ve geri dönerler, burada ikinci avcının ekranda görünmeyen kalan sürü üyeleri tarafından saldırıya uğrayıp öldürüldüğünü görürler. İlk avcı arkadaşını bulmak için gider ve Jessica, Amy ve David'e su sağlar.

Tom ve Crawford, aslan dışkısını bulurlar, bu da onun yemek yediğini ve uzakta olduğunu gösterir, ardından kamp kurarlar. Gece olduğunda, Tom ve Crawford ateş başında aslanları konuşurken, Amy ve Jessica arabadaki Tom ile nasıl tanıştığını konuşurlar. Avcı geri gelir ve aslan pencereden içeri girdiğinde ve onu dışarı çektiğinde öldürülür. Ertesi gün, Amy, Jessica ve David neye sahip olduklarıyla hayatta kalmaya karar verirler ve Crawford ve Tom, sürünün önceki kurbanlarının kemiklerini bulur.

Crawford ve Tom'un izi soğur ve Crawford, yarın batıya çadır kuracaklarını söyler, Tom ise bunu reddeder. Amy, Crawford'un arabasının sesini duyduğu için arabadan çıkar ve bağırmaya başlar. Crawford ve Tom tepenin zirvesine koşarlar. Crawford, bir şeylerin yanlış olduğunu hisseder, ama Tom ondan önce koşar ve son aslan ile karşılaşır. Aslan onu öldürmeden önce Crawford, aslanı kalbinden vurur. Tom arabaya ulaşır, ancak Crawford, aslan tarafından saldırıya uğrar, öldürülür ve yenilir. Tom arabın altına sürünür ve Amy gaz tankını açar, Tom'a, Jessica'ya ve David'e ne zaman koşmaları gerektiğini söyler. Amy, aslanın dikkatini çeker ve o arabaya atlar ve enfeksiyonla kükremeye başlar. Amy, çakmağıyla bir bez fitili yakar ve kamyonun patlamasına ve aslanın acı ve korkuyla bağırmasına neden olur. Tom, Amy'nin öldüğünü düşünür, ancak o ateşin yanında belirir ve Jessica sonunda Amy'yi annesi olarak kabul ettikten sonra, hepsi Crawford'un arabasına döner ve lodge'a dönerler. Kamera, savana çimenlerine odaklanır.

Filme Yorum Yaz