"Sen özür diledin diye benim acılarım geçmiyor." Casablanca (1942)

Terrifier 2 izle

-

Terrifier 2

6.6/ 10
1 1

Terrifier 2 filminin bilgileri Terrifier 2

6.8
Terrifier 2 6.8 Türkçe Altyazı 2022 1080p
Film Süresi

138 Dakika

Ülke

ABD

KategoriGerilim FilmleriKorku Filmleri Yönetmen

Steven Barton

Oyuncular

Lauren LaVera, David Howard Thornton, Elliott Fullam, Sarah Voigt, Kailey Hyman, Casey Hartnett, Charlie McElveen, Amelie McLain, Johnath Davis, Samantha Scaffidi

"Terrifier 2", Damien Leone tarafından yazılan, yönetilen, düzenlenen ve yapımcılığını üstlenen 2022 yapımı bir Amerikan slasher filmidir. "Terrifier" (2016) filminin devamı niteliğindedir ve Art the Clown karakterinin yer aldığı üçüncü uzun metrajlı filmdir. İlk filmde Art the Clown ve Victoria Heyes karakterlerini canlandıran David Howard Thornton ve Samantha Scaffidi'nin yanı sıra, Lauren LaVera, Elliott Fullam, Sarah Voigt, Kailey Hyman ve Casey Hartnett de filmde rol almaktadır. Hikaye, Art'ın dirilişini ve bir yıl sonra ilk filmin olaylarının ardından Cadılar Bayramı gecesi Sienna Shaw (LaVera) ve küçük kardeşi Jonathan (Fullam)'ı takip etmesini anlatmaktadır.

Film, Leone'nin yönetmenlik çıkışı olan kısa film "The 9th Circle" (2009)'ı çektikten kısa süre sonra geliştirmeye başladığı bir uzun metrajlı film konseptinden doğmuştur. Planlanan filmin konsepti ağırlıklı olarak bir melek kostümlü kahramana odaklanıyordu ve sonunda bu proje son bulmuştur. "Terrifier" (2016)'nın yayınlanmasının ardından Leone, kahramanı geri getirmek istedi ve bu karakter, Leone'nin "Terrifier 2'nin kalbi ve ruhu" olarak tanımladığı Sienna'ya dönüştü. Leone, ilk filmin anlatı eksikliği eleştirilerinin ardından karakter odaklı bir senaryo yazmak için üç ay harcadı.

Film için finansman bulma zorlu oldu çünkü senaryo ilk filmden daha iddialıydı ve daha büyük bir bütçeye ihtiyaç duyuyordu. Leone, çekimlere başlamadan önce özel yatırımcılardan finansman sağladı ve pratik efekt odaklı bir sahne çekmek için 50 bin dolarlık bir hedefle bir Indiegogo kampanyası başlattı. Kampanya büyük bir başarı oldu ve ilk hedefin %430'unu aşarak toplamda 250 bin dolarlık bağış toplandı. Film, dünya çapındaki COVID-19 pandemisinden etkilenen birçok filmden biridir ve 2020 yılının ortalarında pandemi kilitlenmeleri nedeniyle ana çekimler durdurulmuştur.

Film, 29 Ağustos 2022'de FrightFest'te dünya prömiyerini yaptı ve 6 Ekim 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde sinemalarda gösterime girdi, gişede büyük bir hit oldu ve 15 milyon dolar hasılat elde etti.

Film, genellikle eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı, özellikle LaVera ve Thornton'un performansları övgüalırken, filmin süresi bazı eleştirilere maruz kaldı. Birçok eleştirmen, filmin önceki filmden bir gelişme olduğunu düşünüyordu. Üçüncü bir film geliştirme aşamasındadır.

Filme Yorum Yaz