"Hala her sabah uyandığımda istediğim ilk ve tek şey yüzünü görmek oluyor." P.S. I Love You (2007)

Runway 34 izle

-

Runway 34

7.0/ 10
1 1

Runway 34 filminin bilgileri Runway 34

7.0
Runway 34 7.0 Türkçe Altyazı 2022 1080p
Film Süresi

145 Dakika

Ülke

India

KategoriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Ajay Devgn

Oyuncular

Ajay Devgn, Amitabh Bachchan, Rakul Preet Singh, CarryMinati, Angira Dhar, Aakanksha Singh, Boman Irani, Amy Aela

"Runway 34" isimli film, 2022 yılında Ajay Devgn tarafından Ajay Devgn FFilms şirketi altında üretilen ve yönetilen bir Hintçe gerilim filmidir. Film, 18 Ağustos 2015 tarihinde Dubai'den Kochi'ye seyahat eden Jet Airways uçuşu 9W-555'te meydana gelen bir havacılık olayından ilham almaktadır. Filmin başrollerinde Ajay Devgn, Amitabh Bachchan ve Rakul Preet Singh yer alırken, Boman Irani, Angira Dhar ve Aakanksha Singh de önemli rolleri oynamaktadır.

"Runway 34", 29 Nisan 2022 tarihinde sinemalarda gösterime girdi.[8] Film, karışık ve olumlu eleştiriler aldı, ancak gişede beklenen performansı gösteremedi.[9] 24 Haziran 2022 tarihinde ise Amazon Prime Video'da dijital olarak yayınlandı.[10]

Hikaye, deneyimli bir pilot olan Kaptan Vikrant Khanna'nın Dubai'den Cochin'e yapacağı bir uçuğa hazırlanmasıyla başlar. Khanna, uçuştan önce alkol alıp eğlenir ve yorgun hisseder. Kokpitte ise yardımcı pilotu Tanya Albuquerque bulunmaktadır. Sonradan Cochin'e bir kasırga olması nedeniyle Albuquerque'nin itirazına rağmen uçuşun Trivandrum'a yönlendirilmesine karar verilir. Albuquerque, ikinci seçeneğin Bengaluru olması gerektiğini, çünkü Trivandrum'un Cochin'e yakın olduğunu ve kötü hava koşullarına sahip olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtir. Khanna, Trivandrum'a yönlendirirlerse yakıt tasarrufu sağlayabileceklerini düşünmektedir. Ancak iletişim hatası nedeniyle pilotlar, Trivandrum'un Cochin'den daha kötü hava koşullarına sahip olduğunu ve görüş seviyesinin düştüğünü fark etmezler. Kaptan Khanna, gözlerini kapatıp uçağı indirerek büyük bir felaketi önler.

Soruşturmadan önce, Khanna'nın alkol alıp almadığını belirlemek amacıyla bir sorgulama yapılır. Ancak alet hasarlı olduğu için Khanna'nın sarhoş olup olmadığını gösteremez. Alma Asthana adlı yaşlı bir kadın, uçuşta bulunup Khanna'nın Trivandrum'a yönlendirme kararına güvenen tek yolcu, hastaneye giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Soruşturma, AAIB Başkanı Narayan Vedant tarafından yönetilen pilotların eylemleriyle ilgili olarak yapılmaktadır. Soruşturma, özellikle uçuşta olan Albuquerque'ı korkutan ve Khanna'nın iniş sırasında gözlerini kapattığını yanlışlıkla açıklayan sorularla devam eder.

Soruşturmanın bir sonraki oturumunda, Khanna fotoğrafik hafızaya sahip olduğunu ortaya koyar ve gözlerini kapattığı halde iniş sırasında ne yaptığını bildiğini ifade eder. Vedant'ı ikna etmek için simülasyon bir uçuş gerçekleştirir ve Vedant'ı yardımcı pilotu olarak kullanır. İnişin yapıldığı gece yaptığı hareketleri aynı şekilde tekrar ederken bu kez gözlerinin üzerine bir gözlük takarak, Vedant'a görmeksizin uçuş yapabileceğini kanıtlar. Üç ay süreyle görevden uzaklaştırılan Khanna, yeteneği için övgü alır.

Filme Yorum Yaz