Bana en çok neyi sevdiğimi sorarlarsa, onlara seni anlatacağım. City of Angels (1998)

Yeni Baştan izle

-

La Belle Époque

7.4/ 10
1 1

Yeni Baştan filminin bilgileri La Belle Époque

7.4
Yeni Baştan 7.4 Türkçe Dublaj 2019 1080p
Film Süresi

110 Dakika

Ülke

Fransa

KategoriDram FilmleriKomedi Filmleri Yönetmen

Stéphane Rozenbaum

Oyuncular

Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi, Denis Podalydès, Michaël Cohen, Jeanne Arènes, Bertrand Poncet, Bruno Raffaelli

Victor, altmışlarının sonlarına yaklaşan, melankolik bir adamdır. Hayatındaki en büyük pişmanlık, ilk aşkı Marianne ile olan ilişkisini sonlandırmış olmaktır. Ancak bir gün, bir reklamda "Time Travelers" adlı özel bir firmanın sunduğu hizmeti keşfeder. Bu firma, müşterilerine hayatlarının herhangi bir anına dönmelerini sağlamaktadır; ancak bu sadece bir oyun, gerçek değildir. Gerçek setler, oyuncular, kostümler ve detaylı bir senaryo ile müşterilere gerçekten zamanda geri gittiklerini hissettiriyorlar.

Victor bu fırsatı kaçırmaz ve hayatının dönüm noktası olan o günlere geri dönmeye karar verir. 40 yıl önce, 20'li yaşlarında, ilk aşkı Marianne ile tanıştığı günleri yeniden yaşamak ister. Firma, Victor için o dönemin kusursuz bir replikasını hazırlar. Oyuncular, set ekibi, kostümler, dekorlar; her şey o dönemin atmosferini yansıtmaktadır.

Victor, o günlere geri döndüğünde, genç Marianne'ı canlandıran bir oyuncuyla karşılaşır. Ancak bu deneyim, onun için beklediğinden çok daha gerçekçi ve duygusaldır. O günleri yeniden yaşarken, Victor, hayatının en değerli anılarına dönüş yapar ve geçmişte yaptığı hataların farkına varır.

Film, zamanın geri alınamazlığını, anıların değerini ve ilk aşkın gücünü sorgular. Victor'un zamanda yolculuk deneyimi, izleyiciye geçmişle yüzleşmenin, pişmanlıklarla başa çıkmanın ve hayatın kıymetini bilmemizin önemini hatırlatır. Zamanda geri dönmek, her ne kadar gerçek olmasa da, Victor'a hayatının en değerli derslerinden birini öğretir.

Filme Yorum Yaz