Erkek arkadaşın senin gelir kaynağın olmamalı. Canım bu bir ilişki, iş fırsatı değil. Para Avcısı

Mahkum 77 izle

-

Modelo 77

6.9/ 10
1 1

Mahkum 77 filminin bilgileri Modelo 77

6.9
Mahkum 77 6.9 Dublaj & Altyazı 2023 1080p
Film Süresi

125 Dakika

Ülke

İspanya

KategoriDram FilmleriGerilim Filmleri Yönetmen

Alberto Rodríguez

Oyuncular

Miguel Herrán, Javier Gutiérrez, Jesús Carroza, Catalina Sopelana, Fernando Tejero, Xavi Sáez, Víctor Castilla, Alfonso Lara

"Modelo 77" (Prison 77), Alberto Rodríguez tarafından yönetilen ve Rafael Cobos ile birlikte senaryosunu yazdığı, 2022 yapımı İspanyol bir tarihi gerilim drama filmidir. Miguel Herrin ve Javier Gutiérrez filmde başrolü paylaşmaktadır.

Film, 1970'lerin sonunda Barcelona'daki Modelo Hapishanesi'nde geçen bir hikayeyi anlatmaktadır. İspanya'da yaşanan sözde Geçiş dönemini eleştirel bir şekilde gözden geçirirken, hapishanede tutulan mahkumların durumuna odaklanmaktadır. Bu mahkumlar, siyasi tutuklu arkadaşlarının aksine af talep etmeyi hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir durum olarak görürler.

Film, 16 Eylül 2022 tarihinde 70. San Sebastián Uluslararası Film Festivali'nde galasını yapmış ve bir hafta sonra İspanya'da sinemalarda gösterime girmiştir.

"Modelo 77" Goya Ödülleri'nde 16 adaylık elde etmiş ve beş teknik kategoride ödül kazanmıştır.

Özet olarak, film 1976 ile 1978 yılları arasında sözde Geçiş dönemi sırasında geçen bir hikayeyi anlatmaktadır. COPEL (Coordinadora de Presos En Lucha) adlı bir grup mahkumun önderliğinde gerçekleşen bir isyanın ardından Barcelona'nın Modelo Hapishanesi'nden kaçma girişimini konu almaktadır. Hikaye, yaşlı bir mahkum olan José Pino ve hapishaneye yeni gelen genç bir muhasebe yardımcısı olan Manuel'in hikayelerini izlemektedir.

Filme Yorum Yaz