"Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir." Into the Wild (2007)

Kan Ve Para izle

-

Allagash

5.3/ 10
1 1

Kan Ve Para filminin bilgileri Allagash

5.3
Kan Ve Para 5.3 Türkçe Dublaj 2020 1080p
Film Süresi

89 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriDram FilmleriGerilim FilmleriSuç Filmleri Yönetmen

John Barr

Oyuncular

Tom Berenger, Kristen Hager, Paul Ben-Victor, Mark Sivertsen, Erica McDermott, Bates Wilder, Brian Duffy, Melissa McMeekin, Jimmy LeBlanc, Caroline Portu

Filmde, soğuk ve vahşi doğada mahsur kalan bir adamın, hayatta kalmak için çaldığı hazineyi yakmak zorunda kalması ve bu durumun "para yakacak kadar" fazla olduğu görsel bir anlatımın yer aldığına dikkat çekiliyor. Bu olay, filmdeki kara mizah ve kadercilik temalarını vurguluyor.

Film, baş karakteri Jim Reed'in (Tom Berenger) kötü şansa dayalı bir dizi talihsiz olayı konu alıyor. Ancak eleştirmen, filmde karakter gelişimi, gerilim ve hikaye anlatımının daha iyi işlenmesi gerektiğini ve kötü karakterlerin fazla yüzeysel olduğunu belirtiyor. Jim Reed'in karakterinin de yeterince derinlemesine işlenmediği ve motivasyonlarının belirsiz olduğu ifade ediliyor.

Eleştirmen, filmin bazı ilginç fikirler içerdiğini ve kötü karakterlerin etkisiz olmasının nedeninin, baş karakterin ilk düşmanını hızla etkisiz hale getirmesi olduğunu düşünüyor. Ayrıca, filmin Maine'in vahşi doğasında geçmesinin, doğanın acımasız hayatta kalma kuralını yansıttığına dikkat çekiliyor. Hataların ve mantık hatalarının bol olduğu, suçluların karmaşıklıklarından yoksun oldukları belirtiliyor.

Metinde, George adlı karakterin, filmdeki en karmaşık ve en iyi karakter olduğu ve onun trajik sonunun filmin tek gerçek etkisini taşıdığına işaret ediliyor. Ayrıca, Jim Reed'in George ile olan bağlantısının, George'un daha insana yakın bir karakter olarak tanıtılmasına yardımcı olduğu belirtiliyor. George'un ölümünün, izleyiciyi en çok etkileyen olay olduğu ifade ediliyor.

Filme Yorum Yaz