Erkek arkadaşın senin gelir kaynağın olmamalı. Canım bu bir ilişki, iş fırsatı değil. Para Avcısı

Shang-Chi ve on Halka Efsanesi izle

-

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

7.4/ 10
1 1

Shang-Chi ve on Halka Efsanesi filminin bilgileri Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

7.4
Shang-Chi ve on Halka Efsanesi 7.4 Türkçe Dublaj 2021 1080p
Film Süresi

132 Dakika

Ülke

ABD

KategoriAksiyon FilmleriFantastik FilmlerMacera Filmleri Yönetmen

Destin Daniel Cretton

Oyuncular

Simu Liu, Awkwafina, Tony Leung Chiu-wai, Ben Kingsley, Meng'er Zhang, Fala Chen, Michelle Yeoh, Wah Yuen

"Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" (Shang-Chi ve On Halka Efsanesi) bin yıl önce Xu Wenwu'nun gizemli on yüzüğü keşfetmesiyle başlar. Bu yüzükler tanrısal güçler, hatta ölümsüzlük sağlar. Wenwu, Ten Rings örgütünü kurar ve tarihin boyunca krallıkları ele geçirir, hükümetleri devirir. 1996 yılında Wenwu, efsanevi yaratıklara ev sahipliği yaptığı söylenen Ta Lo köyünü aramaya başlar. Büyülü bir ormanı geçerek köy girişine ulaşır, ancak bekçi Ying Li tarafından durdurulur. İkisi birbirlerine aşık olur ve Li, Ta Lo halkı tarafından reddedildiği için Wenwu'yu terk ederek onunla birlikte gider. Evlenirler ve iki çocukları, Shang-Chi ve Xialing, olur. Wenwu örgütünü terk eder ve on yüzükleri kilit altına alır.

Shang-Chi yedi yaşındayken, Li, Demir Çetesi tarafından öldürülür. Wenwu tekrar yüzükleri takar, Demir Çetesi'ni katleder ve örgütün liderliğini yeniden ele geçirir. Shang-Chi'ye acımasız dövüş eğitimi yaptırır, ancak Xialing'in eğitimine izin vermez ve ona gizlice kendini yetiştirir. Shang-Chi 14 yaşındayken, Wenwu ona Demir Çetesi liderini öldürme görevi verir. Görevini tamamladıktan sonra travma geçiren Shang-Chi, San Francisco'ya kaçar ve "Shaun" adını benimser.

Günümüzde Shang-Chi, en iyi arkadaşı Katy ile birlikte otopark görevlisi olarak çalışır. Ten Rings örgütü tarafından saldırıya uğrarlar ve Li'nin Shang-Chi'ye verdiği bir kolye çalınır. Shang-Chi, kolyenin eşini hedef alabileceğinden endişe duyarak Macau'ya Xialing'i bulmaya gider. Geçmişini Katy'ye açıklar ve Katy ona yardım etmek ister. Xialing'i, Wenwu'nun 16 yaşında kaçmasının ardından kurduğu gizli bir dövüş kulübünde bulurlar. Ten Rings kulübü saldırır ve Wenwu, Shang-Chi, Katy, Xialing ve onun kolyesi ile birlikte onları yakalamak için gelir.

Ten Rings'in tesisinde, Wenwu kolyeleri kullanarak Ta Lo'ya giden bir mistik harita ortaya çıkarır. Wenwu, Li'nin onu çağırdığını duyduğunu ve onun Ta Lo'da hapsedildiğine inandığını söyler. Onu serbest bırakmaları halinde köyü yok etmeyi planlar. Çocukları ve Katy itiraz ettiğinde, onları hapse atar. Trevor Slattery adında eski bir oyuncuyla ve onun hundun arkadaşı Morris ile tanışırlar. Kaçarlar ve Morris, onları Çin mitolojisine ait çeşitli yaratıkların bulunduğu ayrı bir boyutta olan Ta Lo'ya götürür.

Grup, Li'nin kız kardeşi Ying Nan ile buluşur ve Ta Lo'nun tarihini açıklar: binlerce yıl önce köyün evreni, ruh yiyen Dweller-in-Darkness ve onun ruh yiyicileri tarafından saldırıya uğrar, ancak Çin ejderhası Büyük Koruyucu'nun yardımıyla Dweller'ın dünyasına açılan Kara Kapıyı mühürler. Nan'a göre, Dweller-in-Darkness, Wenwu'nun on yüzükleri kullanarak Kapıyı açmasını sağlamak için Li'yi taklit etmiştir. Shang-Chi, Xialing, Katy, Slattery ve Morris, ruh yiyicilere karşı etkili olan ejderha pullarından yapılmış kostüm ve silahlarla köy halkıyla birlikte eğitim yapar ve Wenwu'nun varışına karşı hazırlanır.

Wenwu ve Ten Rings saldırır. Wenwu, Shang-Chi'yi yenip onu yakındaki göle iterek yüzüklerle Kapıya saldırır. Bu, bazı ruh yiyicilerin kaçmasına izin verir ve Ten Rings, onlarla savaşmak için köy halkıyla birleşir. Büyük Koruyucu, Shang-Chi'yi hayata döndürür ve onu gölden alarak ruh yiyicilere karşı savaşmak için gönderir. Wenwu ve Shang-Chi bir kez daha dövüşür ve Shang-Chi üstünlük sağlar, ancak Wenwu'yu bağışlamayı seçer. Dweller-in-Darkness, zayıflayan Kapıdan kaçar ve Shang-Chi'ye saldırır. Wenwu, Shang-Chi'yi kurtarır ve ona yüzükleri bırakarak ölür. Shang-Chi, Büyük Koruyucu, Xialing ve Katy Dweller-in-Darkness'ı öldürür. Sonrasında Shang-Chi ve Katy, Wong tarafından Kamar-Taj'a çağrılır.

Jenerik arası bir sahnede, Wong, Shang-Chi ve Katy'yi yüzüklerin kökenini araştırırken Bruce Banner ve Carol Danvers'a tanıştırır. Yüzüklerin bir şeye sinyal gönderdiğini keşfederler. Son jenerik sahnesinde, Xialing, Shang-Chi'ye örgütü dağıtacağını söylemesine rağmen kadınları erkeklerle birlikte eğiten Ten Rings'in yeni lideri olur.

Filme Yorum Yaz